Beauty

Icy pasteltinten zijn in: ze verwerk je de trend in je make-up look

Icy pasteltinten zijn in: ze verwerk je de trend in je make-up look

Y2K trends duiken overal weer op. We zien het overal terug in de mode maar ook in de make-up wereld zien we steeds meer invloed uit het jaar 2000. Pasteltinten zijn ieder jaar trending in de lente, maar dit jaar pakken we de trend op een Y2K manier aan. Dit is hoe jij icy pasteltinten kunt verwerken in je make-up look.

Een witte smokey eye

Smokey eyes zijn vaak donker, maar voor deze lente pakken we het even anders aan. Je kunt met een kleur een prachtige ooglook maken. Begin voor deze witte smokey eye met een witte vloeibare basis. Denk aan een vloeibare of crème oogschaduw. Het NYX Jumbo Eye Pencil in de kleur Milk is hier een perfect product voor. Vervaag dit over je hele ooglid en in de arcadeboog. Breng vervolgens een witte poederoogschaduw aan om de kleur nog intenser te maken. Je kunt hier stoppen maar je kunt er ook voor kiezen om glitter toe te voegen op het bewegend ooglid. Maak de look af met mascara en je hebt een prachtige witte smokey eye die perfect is voor de lente.

Lavendel ogen

Een andere pasteltint die we veel zien deze lente is lavendel. Hier kun je ook een prachtige ooglook mee maken. Hiervoor heb je weer een goede basis nodig. Je kunt werken met een doorschijnende of huidskleurige basis, of je kunt werken met een lavendelkleurige crème oogschaduw. Breng dit aan op het bewegend ooglid en in de arcadeboog en vervaag dit. Breng vervolgens een matte lavendel poederoogschaduw aan. Probeer hiervoor de Mac oogschaduw in de kleur Such a Tulle. Pak vervolgens een glanzende lavendeloogschaduw en breng dit aan op het bewegend ooglid, op je wenkbrauwbot en in je binnenste ooghoek. Om de look helemaal af te maken kun je ook wat lavendel oogschaduw aanbrengen op je onderste wimperrand. En geen enkele oogschaduwlook is natuurlijk compleet zonder mascara.

Roze eyeliner

We hebben nu twee oogschaduwlooks besproken, maar je kunt de pasteltrend ook als eyeliner inzetten. Gebruik een pastelroze eyeliner om een wing te maken bij je buitenste ooghoek. Trek de lijn door lang je bovenste wimperrand. Je kunt er ook voor kiezen om er een graphic liner van te maken, op deze manier combineer je moderne make-uptrends met Y2K! Als je geen pastelroze eyeliner hebt, kun je er ook zelf eentje maken door een beetje oogschaduw te mengen met settingspray.

Icy shine

Als je de icy pasteltinten op meer plekken wil aanbrengen dan alleen op de ogen, kan dit natuurlijk ook! Je kunt gaan voor een icy highlighter. Een prachtig product om hiervoor te proberen is de Moonchild Glow Kit van Anastasia Beverly Hills. Breng deze aan op je jukbeenderen, het puntje van je neus, je cupidoboog en in je binnenste ooghoeken. Als je de look helemaal af wil maken, kun je een pastelkleurige lipgloss gebruiken!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top