Oogmake-up

Verschillende eyeliner looks voor jouw oogshape

Verschillende eyeliner looks voor jouw oogshape

Als je liever niet te veel make-up draagt of een keer weinig tijd hebt voor je make-up, dan is de eyeliner perfect voor jou. Je hebt daarbij verschillende soorten eyeliner looks: van smal en onopvallend tot aan de cat eye. Weet je niet zo goed welke eyeliner look het beste past bij jou? Kijk dan eens goed naar je oogshape, blijkbaar bestaat voor elke vorm een perfecte eyeliner look!

Eyeliner looks: welke past bij jou?

Mensen met amandelvormige ogen zijn al jaren de lucky ones. Het is ook één van de zeven schoonheden. Natuurlijk is iedereen mooi zoals hij/zij is. Maar misschien wil je de vorm van je oog soms toch iets veranderen met make-up. Dat kan! Mensen experimenteren graag met make-up. Er bestaan dan ook veel verschillende eyeliner looks. Als je eyeliner op een slimme manier aanbrengt, krijg je vanzelf de perfecte, amandelvormige ogen. Welke oogvorm je ook hebt.

1. Hangende ogen: cat eye

Bij sommige mensen lijkt het alsof ze altijd een beetje sip kijken uit de ogen. Heb jij hangende ogen? Dan hebben jouw ooghoeken een goede lift nodig. Dat kan makkelijk met de cat eye! Begin allereerst met je eyeliner in de binnenste ooghoek en trek een vloeiende lijn langs je wimperrand. Vervolgens laat je de lijn aan de buitenkant omhoog wijzen. Zorg dat het de onderste wimperrand verlengd. Eindig je streep in een subtiel puntje.

2. Grote ogen: double wing

Ook op het gebied van eyeliner looks ontstaan weleens trends. Wanneer je grote ogen hebt, past de trendy double wing eyeliner goed bij jouw ogen. Met deze eyeliner look worden je ogen nóg opvallender. Perfect dus voor tijdens een eerste date. Wedden dat je crush binnen no time verdrinkt in je ogen? Het enige wat je hoeft te doen, is een strakke lijn trekken boven je ogen. Laat deze lijn uitlopen in een wing. Trek daarna nog een lijn onder je ogen en laat ook deze uitlopen in een wing. Zorg daarbij dat de twee puntjes elkaar niet raken. Wil je echt opvallen? Gebruik dan voor je double wing twee verschillende kleuren.

3. Uit elkaar staande ogen: focus op binnen- en onderkant

Misschien staan jouw ogen erg uit elkaar. Ook dan heb je een goede eyeliner look, waarbij je ogen beter uitkomen. In dit geval moet je je focussen op de binnen- en onderkant van je ogen. Op deze manier komen je ogen meer naar elkaar toe. Hoe je dat doet? Begin eerst met de eyeliner in de binnenste ooghoek en laat de lijn vervolgens niet voorbij je wimpers komen.

4. Ronde ogen: van smal naar breed

Iemand met ronde ogen moet juist de nadruk op de buitenkant van de ogen leggen, in plaats van de binnenkant. Dat doe je door eyeliner aan te brengen van smal naar breed. Begin daarbij in het midden met een dun lijntje. Laat dit vervolgens naar buiten toe steeds breder worden. Maak de eyeliner look ten slotte af met een kleine, mooie wing.

5. Amandelvormige ogen: veel kleur

Tot slot komen we aan bij de perfecte amandelvormige ogen. Je zou denken: deze mensen hebben weinig nodig voor nóg mooiere ogen. Het is inderdaad wel zo dat mensen met amandelvormige ogen wegkomen met diverse eyeliner looks. Al is het vooral leuk om te spelen met kleur. Het maakt niet uit waar je de kleur aanbrengt: of het nou boven je wimpers is of in je arcadeboog. Je ziet er hoe dan ook fabulous uit.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top