Fashion

Mermaidcore, Y2K en vanilla girl aesthetic: 3 virale TikTok trends

Mermaidcore, Y2K en vanilla girl aesthetic: 3 virale TikTok trends

Ware TikTok-liefhebbers hebben vast al een paar keer iets over mermaidcore, Y2K of vanilla girl aesthetic voorbij zien komen. De trends zijn ontstaan door modebewuste, innovatieve Gen Z’ers en verspreiden zich momenteel massaal op For You pages. Hieronder zetten we ze voor je op een rij, zodat jij precies weet wat deze trends inhouden en hoe je ze eigen maakt.

Mermaidcore

Zowel de modewereld als TikTok zijn helemaal in rep en roer van zeemeerminnen. De invloeden uit de mythische onderwaterwereld zijn dan ook op talloze manieren terug te zien in fashion items en beauty trends. De trendkleuren oceaanblauw en zeegroen voeren - niet geheel onvoorspelbaar - de boventoon binnen de mermaidcore aesthetic. Zo komen deze kleuren voorbij in de vorm van glinsterende pailletten, iets wat doet denken aan de schubben van een vis. Ook de wetlook is overal terug te zien in het kader van deze trend. Hierbij gaat het om ‘natte’ haren die naar achteren zijn gestyled, alsof je net uit het water komt. Erg zeemeermin-achtig, dus. Voeg hier nog een gehaakt topje en sieraden met schelpen aan toe en je bent helemaal ondergedompeld in deze virale TikTok-stijl.

Y2K

De Year 200 look heeft alles te maken met ‘00 jeugdsentiment. Hierbij worden er kledingstukken gedragen die twee decennia geleden helemaal in waren. Allerlei elementen uit de popcultuur inspireren deze trend en Gen Z'ers vertalen dit naar het dragen van nostalgische modeitems als baguette schoudertassen, velours trainingspakken en sjaaltopjes. Ook controversiële items maken binnen de Y2K-stijl opnieuw een intrede, zoals low rise skinny jeans en de welbekende lage UGG's. Deze aesthetic toont dan ook aan dat fashion cyclisch is en trends altijd terug kunnen keren.

Vanilla girl

Nadat de clean girl trend zo'n beetje heel TikTok veroverde, is het nu de vanilla girl stijl die viraal gaat. De stijlen hadden zusjes kunnen zijn, want zoveel verschillen ze niet van elkaar. De vanilla girl aesthetic wordt gekenmerkt door alles omtrent minimalisme en zachtheid. Kleuren die in deze trend passen zijn lichte tinten als gebroken wit, beige en crèmekleuren. Wat betreft materialen zijn katoen, linnen, wol en kasjmier favoriet. Je vanilla girl outfit maak je compleet met chique loafers en gouden sieraden. Ook op het gebied van interieur is deze aesthetic veel terug te zien, te herkennen aan wollige, zachte sofa's en tapijten. En tot slot overheerst deze stijl ook nog eens de beautytrends op TikTok. Denk hierbij aan glowy skincare routines en dewy blushes.

 

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top