Fashion

Nerdy fashion is in dit jaar: zo style je de look

Nerdy fashion is in dit jaar: zo style je de look

In 2023 zagen we veel aesthetics in populariteit toenemen. Balletcore en coquette waren bijvoorbeeld super populair. Dit jaar zien we een nieuwe trend ontstaan: een nerdy aesthetic is helemaal in! Dit is hoe jij de perfecte outfit samenstelt.

Brillen zijn in

We willen natuurlijk niet stereotyperen, maar de nerd look associëren we over het algemeen toch wel met een bril. Een groter, opvallender frame is hierbij zeker een goede keuze. Als je geen bril nodig hebt kun je er natuurlijk alsnog voor kiezen om er eentje te dragen. Ga dan voor een bril zonder sterkte die jouw outfit mooi afmaakt. Deze toevoeging is optioneel, maar als je toch al een bril draagt is dit een leuke manier om de nerdy vibe echt herkenbaar te maken.

Geek-chique is chaotisch

Een essentieel aspect van deze look is een chaotische edge. Van nerds zijn we gewend dat de outfits erg netjes zijn, maar voor deze trend gaan we toch liever voor een beetje chaos. Zorg voor een intentionele rommeligheid. Je haar hoeft voor deze look dus zeker niet perfect te zitten. Je knopen mogen hier en daar los zitten, je hempje onder je blouse mag zichtbaar zijn, het voegt alleen maar toe aan de look!

Ga voor een kraagje

Kraagjes zijn zeker welkom bij de nerdlook. Het geeft de look een academia aesthetic. Ga voor een blouse met kraag of bijvoorbeeld een polo.

Gebreide items zijn onmisbaar

Aangezien het nog best koud is buiten, is dit onderdeel van de look zeker welkom. Draag bijvoorbeeld een crewneck over je top met kraag en zorg ervoor dat deze nog mooi zichtbaar is, maar maak het natuurlijk niet te netjes! Laat bijvoorbeeld ook de onderkant van je blouse onder de trui uitkomen. Je kunt ook gaan voor een gebreid vest.

Ditzelfde geldt voor schoolrokjes

Schoolrokjes en een nerdy aesthetic zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maak je look compleet met een klassiek school girl rokje. Je kunt ook gaan voor een langere rok in dezelfde style. De keuze is aan jou, zolang de aesthetic maar aansluit.

Mary Janes en pantykousjes maken de nerd look af 

Op het gebied van schoenen zijn Mary Janes de ideale go to schoen voor de nerd look. Om de look helemaal af te maken kun je ervoor kiezen om pantykousjes te dragen in je schoenen. Deze hoeven zeker niet je hele been te bedekken. Ga bijvoorbeeld voor korte pantykousjes voor een unieke en schattige look. Op deze manier betrekken we zelfs nog een beetje balletcore bij de look.

Bron: WhoWhatWear
Beeld: NL Beeld
Deel dit artikel
Back to top