Fashion

Boob tape is een game changer: zo gebruik je het

Boob tape is een game changer: zo gebruik je het

Heb jij eenn outfit die je heel graag wil dragen, maar je kan er geen beha onder dragen? Geen paniek! Boob tape is in dit soort situaties een echte life saver. Dit is hoe je het gebruikt.

Gebruik nipple covers

Als we je een tip mogen geven die je absoluut niet mag vergeten, dan is het wel dat je nipple covers moet dragen als je boob tape aanbrengt. Je kan boob tape namelijk bijna niet gebruiken zonder ook over je tepels heen te gaan. De tape verwijderen kan vrij pijnloos zijn, als je het op de goede manier doet. Maar je tepels zijn erg gevoelig en dus kan het verwijderen van de tape alsnog vrij oncomfortabel zijn. Draag dus je nipple covers!

Kies de juiste manier van plakken uit

Je kan boob tape op veel verschillende manieren plakken. Je kan recht lijnen over je borsten heen trekken, een kruis maken over je borsten of onder je borsten doorgaan voor een mooie lift. Hoe je de tape plakt, hangt van jouw borsten en van je outfit af. Pas voordat je gaat plakken even je outfit aan en kijk goed waar je de tape kan laten beginnen en moet laten stoppen zodat je deze niet ziet. Een handig hulpmiddel dat je hiervoor kunt gebruiken is een oogpotloodje. Zet markeringen op je huid waar je tape moet stoppen, zo weet je precies hoe je de tape moet plakken.

Knip niet te veel af

Als je klaar bent om te gaan plakken, kun je je tape af gaan knippen. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van je outfit en van het formaat van je borsten. Als je grotere borsten hebt, zul je waarschijnlijk iets meer tape nodig hebben dan iemand met kleinere borsten. Houd er rekening mee dat boob tape stretch heeft. De stukken tape zullen dus langer worden als je ze opplakt. Knip niet te veel af. Je kan als je tekort komt altijd nog een extra stukje afknippen.

Plakken maar!

Zodra je stukken tape klaarliggen, kun je beginnen met plakken! Verwijder het eerste stukje van het plastic op de achterkant van je tape. Nu is er een plakkerig randje waar je mee kunt beginnen vrij gekomen. Verwijder steeds meer plastic om langzaam en gecontroleerd te plakken. Je kan op veel verschillende manieren plakken, maar een goede vuistregel is: plak altijd van beneden naar boven en van buiten naar binnen. Op deze manier geef je je borsten een mooie lift en krijg je geen gekke uitpuilende stukjes borst.

Verwijderen

Aan het einde van de dag of avond kun je je tape eraf halen. Veel merken zijn erg huidvriendelijk en zijn makkelijk te verwijderen zonder dat dit pijn doet. Is je tape hardnekkig? Gebruik dan een beetje olie of babyolie om de tape los te weken.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top