Fashion

Dit zijn de modetrends die echt niet meer kunnen in 2024

Dit zijn de modetrends die echt niet meer kunnen in 2024

Het nieuwe jaar is al even bezig, we zitten alweer in de tweede maand. We weten inmiddels welke trends we veel gaan zien dit jaar, maar welke trends zijn eigenlijk uit de mode in 2024? Dit zijn de trends die echt niet meer kunnen in 2024. (Maar niet echt, want je moet altijd kunnen dragen wat je zelf mooi vindt.)

Oversized broekpakken

Een mooi broekpak gaat nooit uit de mode. Maar de manier waarop we deze tijdloze outfit dragen verandert wel. In de afgelopen jaren zagen we de populariteit van wijde broeken en oversized blazers toenemen. En we zeggen absoluut niet dat deze items niet meer kunnen, maar de combinatie van beide is uit dit jaar. Voor broekpakken gaan we weer terug naar een meer getailleerde style.

Chunky sandalen

Chunky schoenen zijn al een aantal jaren hip. We zagen chunky sneakers, chunky hakken en chunky sandalen. In 2024 gaan we terug naar een minder opvallende schoen en juist meer sleek designs. Sandalen met grote platforms of chunky zolen gaan we dus een stuk minder zien dit jaar en we gaan terug naar meer klassieke ontwerpen.

Tops met cut-outs

In het vorige decennium zagen we veel verschillende soorten cut-outs. Een random gat in je shirt was hip. Maar dit jaar nemen we afscheid van de gaten op de schouders, borst of rug. We gaan terug naar een meer klassieke style waarbij cut-outs geen onderdeel meer uitmaken van tops. Wil je nog geen afscheid nemen van kleding met gaten? De trend die de cut-out trend gaat vervangen is mesh of gehaakte items. Voor de meiden die graag een beetje extra huid showen, is er geen reden voor paniek!

Joggingbroeken

Joggingbroeken dragen we vooral binnenshuis, en dat gaan we in 2024 blijven doen. Dit item buiten de deur dragen kan dit jaar echt niet meer. Athleisure is nog steeds in in 2024, alleen pakken we de look iets verzorgder aan. De joggingbroek is een item dat is bedoeld om in te relaxen, en als het aan de trendsetters ligt, blijft dat zo.

High rise jeans

De manier waarop we onze jeans dragen verandert regelmatig. Hoe los of strak ze zitten verandert, wel scheuren, geen scheuren. En in 2024 gaan we toch zien dat de high rise jeans worden vervangen door mid rise of zelfs low rise. Voor sommige mensen is afscheid nemen van high rise een absolute nachtmerrie, we snappen je helemaal! (Wij zullen ze waarschijnlijk gewoon blijven dragen!)

Beeld: NL Beeld
Deel dit artikel
Back to top