Fashion

11 trucs om er altijd cool uit te zien zonder dat het je een cent gaat kosten

11 trucs om er altijd cool uit te zien zonder dat het je een cent gaat kosten

De nieuwste it-bag en het dure merk waar iedereen mee wegloopt: heel leuk allemaal, maar niet iedereen kan het betalen. Gelukkig zijn het andere dingen die écht bepalen hoe cool je voor de dag komt en het gaat je geen cent kosten. Geloof ons maar.

Belangrijk zijn allereerst dat je zelfvertrouwen uitstraalt én dat jij je comfortabel voelt in de items die je draagt. Daarnaast komt het gewoon neer op het goed stylen van een outfit én een verrassende twist toevoegen aan een look. Hoe je dit kan doen? Wij helpen je graag even met wat tips.

1. Draag iets super oversized
Groot vallende kleding werd vroeger alleen gelijk gezien aan comfort maar anno 2019 is dat wel even anders. Gebruik oversized kleding als een fashion statement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geheel oversized pak of een heerlijke grote jas. Comfortabel en cool: die combinatie willen we altijd wel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

2. Ga voor een look in één kleur en dan het liefst een neutrale tint
Twee kleuren die super goed op elkaar aansluiten (het hoeft heus niet exact dezelfde tint te zijn, zolang het maar in de buurt komt) zijn altijd een fijne look. Combineer dus gewoon die grijze trui met die grijze broek voor een understated maar coole look.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beatrice Gutu (@beatrice.gutu) op

3. Draag platte schoenen bij looks waar je eigenlijk hakken bij zou aandoen
Een jurk en hakken zijn een geijkt duo maar wat nou als je er een keer platte schoenen onder aantrekt? Sneakers veroorzaken de ultieme clash - en zijn dus de coolste optie - maar loafers doen het ook goed als onverwachte combinatie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

4. Houd het super simpel
Tijdloze items zijn gewoon altijd goed. Meestal combineren mensen één zo'n item met wat opvallendere stukken maar je kunt ook eens een keer alles tegelijkertijd dragen. Dus én een mooie trenchcoat, én een wollen coltrui, én een jeans én simpele zwarte schoenen. Succes gegarandeerd!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Brittany Bathgate (@brittanybathgate) op

5. Wees die ene persoon die gewoon altijd een zonnebril draagt
Of het nou grijs buiten is of niet: het dragen van een zonnebril geeft je gewoon een coole look. Oké, ermee de metro ingaan bevelen we niet aan maar een 'celebrity attitude' op een grijze dag doet niemand kwaad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Maja (@majawyh) op

6. Draag sieraden over kleding heen
Een coltrui en een ketting was vroeger een beetje een tuttige combinatie die je misschien deed denken aan je oma maar anno 2019 kan dit gewoon. Zeker als het om een on trend item gaat, zit je sowieso goed. En wat laat je nou chiquer eruitzien dan de combinatie breisels en sieraden? Juist ja, weinig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

7. Klassieke sieraden zijn altijd goed
Er zijn van die dingen die gewoon altijd mooi blijven: sieraden met parels en diamanten, een simpele ketting of een goed horloge. Deze investment pieces blijven gewoon evergreen en zullen je look altijd cachet geven. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

8. Stop je top half weg in je broek of rok
Heel vernieuwend is dit concept niet maar het werkt gewoon: door het half weg te stoppen van je trui, blouse of t-shirt in je broek of rok, zie je er gewoon nonchalant maar cool uit. En dat wil je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FUNDA CHRISTOPHERSEN (@fundachristophersen) op

9. Draag feest- of avondkleding gewoon overdag
Opvallend gekleurde kleding, een zijden rok of een item van kant: dat zijn doorgaans stukken die we bewaren voor in de avonduren. Zonde, want als je het overdag draagt dan ben je gewoon instantly cool.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev) op

10. Draag rode lipstick
Rode lipstick is echt niet alleen oké tijdens een avondje uit. Vind de perfecte tint en draag 'm gewoon om een zelfverzekerde look neer te zetten bij je dagelijkse outfit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@songofstyle) op

11. Stop je broek in je schoenen
Perfect voor regenachtige dagen maar ook om een fashion statement te maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Christie Tyler (@nycbambi) op

Deel dit artikel
Back to top