Fashion

Zo voorkom je ladders in je panty

Het party-seizoen komt er weer aan en dat betekent dat het tijd is voor panty's. Want in ons koude kikkerlandje kom je met blote benen echt niet weg. Een haakje aan je nagel, een robuuste stoel of een jurk met pailletten. Ze doen één voor één niet veel goeds voor je panty. Met deze simpele tips voorkom je die vreselijke ladders.

1. Koop een goede panty
Bij het kopen van een panty moet je letten op het aantal denier dat op de verpakking staat aangegeven. Deze geeft de dikte van de panty aan. Hoe hoger het getal, hoe dikker de panty en hoe minder groot de kans op een ladder dus is. Wil je toch een dunne panty? Kies dan toch voor een wat duurdere panty, die gaat langer mee.

2. Stop hem in de vriezer
Een vreemde tip, maar zeker de moeite waard, want hij verlengt de levensduur van je panty. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen kan de vriezer een trui pluisvrij maken en zo is de vriezer ook een wondermiddel voor je panty. Doop een nieuwe panty in het water, wring hem uit en stop hem in een zakje. Dit zakje leg je een nachtje in de vriezer en vervolgens laat je de panty drogen voor je hem aantrekt.

3. Draag dunne sokjes onder je panty
Hoe frustrerend! Aan het eind van de dag trek je je schoenen uit en steekt je grote teen dwars door je panty. Wat doe je er aan? Ga voor een exemplaar met een versterkt teenstuk of - een goedkopere optie - draag dunne sokjes onder je panty. Oja, size matters! Ben je een lange meid? Ga dan voor een speciale panty voor lange benen. Met een te kleine panty vraag je om problemen!

4. Vijl je nagels 
Ook dit herken je vast wel: met een haakje aan je nagel trek je zo je nieuwe panty open. Controleer dus, voordat je een panty aantrekt - of je geen haakjes hebt. Gebruik ook altijd de 'oprol' methode tijdens het aantrekken. 

5. Spray met haarlak
Spray na het aantrekken een klein beetje haarlak over je panty, voor een extra laagje versteviging. Mocht er desondanks toch nog een ladder in je panty verschijnen, bestrijd hem dan met een beetje transparante nagellak. 

6. Voorzichtig wassen
Was jij je panty's altijd netjes met de hand en hang je ze aan de lucht te drogen? You go girl! Geen tijd voor een handwasje? Stop de panty's dan in een apart waszakje (dus niet bij je bh's). 

ladders in je pantyladders voorkomen

Beeld: Wolford

Bron

Deel dit artikel
Back to top