Fashion

10 styling tips voor als je brede schouders hebt

10 styling tips voor als je brede schouders hebt

Het kan zijn dat jij je niet helemaal comfortabel voelt in de outfits die je draagt. Misschien ben je bang dat het sommige aspecten waar jij (af en toe) minder tevreden over bent, benadrukt en soms wil jij dit verhullen. Het kan zijn dat je een kleine(re) vrouw bent en graag optisch langer wilt lijken of dat jij je lichaam wat meer in verhouding wilt brengen omdat je brede(re) schouders hebt.

Wij voorzien jou dit keer graag van tien styling tips als jij onder de laatste categorie valt. Het draait allemaal om het accentueren van de juiste punten, het weghalen van de focus op jouw schouders én het vinden van balans.

1. Losknopen

Als jij je brede(re) schouders wilt verbergen, kun je de focus leggen op je borst. Doe dit door een vestje, jurk of blouse te dragen met knoopjes en deze aan de bovenkant los te maken. Hoeveel of hoe weinig decolleté je laat zien, bepaal jij.

2. Sieraden gebruiken

Een andere manier om de aandacht weg te trekken van je schouders en naar je borst toe te brengen, is door middel van kettingen. Draag een lange ketting met een bedeltje of layer een aantal.

 

3. Juiste halslijn

Kijk goed naar het soort halslijn dat een top heeft. Een scoop neckline of een vierkante, vestigt de aandacht op je borst en dat is wat je wil. Als je een hooggesloten of off-shoulder topje draagt, kun je het stylen door een vest over je schouders te dragen én door de vorige tip toe te passen. Het vestje verbergt jouw schouders en de ketting krijgt de focus.

4. Benadruk je taille

Wanneer je wel een item draagt die jouw schouders benadrukt, kan je het oog naar je middel trekken door gebruik te maken van een riem of door je bloesje of trui (half) in je broek of rok te stoppen.

5. Grotere maat broeken en rokken

Kies voor broeken en rokken die oversized zijn of net een maatje groter zijn dan nodig. Maak ze op maat bij je middel of gebruik een riem. Op deze manier balanceer je de bovenkant van je outfit met de onderkant omdat jij je heupen aligned met je schouders. Baggy broeken -  zoals onderstaande van de H&M - is helemaal een trend in 2021 en perfect om te gebruiken voor deze styling tip.

Broek met persvouwen bij HM.com

6. Skinny fit balanceren

Maak je geen zorgen, een skinny jeans kan jij ook nog altijd dragen. Zolang jij je middel en borst blijft benadrukken, blijf je in balans. Dit kun je doen met laagjes, door een lange vest met riem te dragen of door een vestje om je middel te knopen.

7. Crop tops

Ben jij fan van alles wat cropped is? Dan heb ik goed nieuws. Doordat jij de aandacht naar je middel trekt, met bijvoorbeeld een korte hoodie met lange mouwen, verstop jij jouw brede(re) schouders.

 

8. Oversized outfit

Je hoeft niet bang te zijn dat jij geen items met padded shoulders kan dragen. Ga in dat geval voor een complete oversized look (zodat jij het balanceert) en trek de aandacht met een bandeau of bralette top. Draag in ieder geval je bloesje of blazer open.

9. Jurken

Jurken met een wijduitleenlopende onderkant brengt jouw figuur in balans. Laat je niet tegenhouden om ook bodycon dresses te dragen zolang jij de aandacht naar je middel trekt. Een trendy jurkje met cut-outs is daarom perfect en hetzelfde geldt voor het combineren van je strakke jurkje met een trendy maxi tas.

10. Omarm je brede schouders

Weet dat jij jouw prachtige schouders nooit hoeft te verbergen. Je kunt ze juist accentueren want er zijn geen regels! Draag wat je wilt zolang jij je er confident en happy bij voelt! Probeer van alles uit om te zien wat voor jou werkt.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top