Fashion

Dit zijn de 5 beste styling tips die je kunt krijgen

Dit zijn de 5 beste styling tips die je kunt krijgen

Wat voor budget, figuur of lifestyle je ook hebt: door er goed gekleed uit te zien, zit je een stuk beter in je vel. Wat goed gekleed ook is, is voor iedereen anders. Toch zijn er een aantal universele regels die altijd opgaan.

Wat deze guidelines zijn? Wij delen ze graag met je!

1. Twijfel je over de maat: kies dan de grootste versie

Of je nou in de winkels of online shopt: bij twijfel, kies een maatje groter. Als je veel bij webwinkels bestelt, dan zou ik je sowieso aanraden om meerdere maten te orderen zodat je de verschillende opties thuis even rustig kunt passen vergelijken. En als je toch twijfelt tussen twee maten als je aan het passen bent, zowel in de winkel als thuis, dan zou ik voor de grotere variant gaan. Als er iets niet mooi is, dan is het te strak zittende kleding. Bovendien kun je altijd items laten innemen. Extra tip: wil je schoenen met open tenen kopen en een hak? Probeer dan eens een half maatje groter om te voorkomen dat je tenen over de rand gaan hangen.

Sandro Loose fit blazer in linnenblend met ruitdessin bij DeBijenkorf.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire) op

2. Je kunt hetzelfde item als iemand anders dragen zonder hetzelfde eruit te zien

Er zijn van die items die zo een grote trend lijken te zijn dat iedereen ze heeft. Heb je geen zin om eruit te zien als iedereen maar ben je wél verliefd geworden op de trend? Koop het item dan gewoon. Iedereen draagt spullen op een andere manier en bovendien geef je er gewoon jouw eigen en unieke twist aan. Problem solved!

Atelier des Femmes Cosette scrunchie van fluweel bij DeBijenkorf.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams | Fashion Me Now (@lucywilliams02) op

3. Geef niet zoveel geld uit aan kortstondige trends

Tie dye, haarclips met parels en neon: heel leuk allemaal maar dit zijn trends die waarschijnlijk volgend seizoen alweer voorbij zijn. Sta sowieso stil bij de gedachte of je een item écht leuk vindt en bij je past en ga vervolgens op zoek naar betaalbare varianten. Wedden dat die echt wel te vinden zijn?

Jurk met tie-dyeprint bij Mango.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

4. Investeer in basisstukken

De altijd goed jeans, mooie zwarte enkellaarsjes, de perfecte blazer en een witte blouse: allemaal items die niet heel spannend zijn maar waar absoluut in geïnvesteerd mag worden. Waarom? Je zult er immers een lange tijd veel plezier van hebben. Ze zijn makkelijk te combineren met trendstukken en gaan jaren mee. Zeker als je er iets meer aan uitgeeft!

Vanilia Oversized cropped T-shirt bij DeBijenkorf.nl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Syana Laniyan (@asos_syana) op

5. Ga eens voor iets anders dan jeans

Ook wij vinden het verleidelijk: je favoriete jeans uit de kast pakken om deze vervolgens te combineren met een leuke blouse en sneakers. Erg origineel is het alleen niet. Ga eens voor een pantalon, een leren rok, een paperbag broek, een a-lijn rokje of die ene coole maxi dress. 

Belted Cotton Boilersuit bij Stories.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top