Fashion

7 toffe manieren om sieraden te layeren

7 toffe manieren om sieraden te layeren

Waren sieraden de afgelopen jaren juist subtiel, de laatste tijd is er een verschuiving gaande. Juwelen mogen namelijk weer gezien worden. Ze zijn niet meer miniscuul klein, maar groter en opvallender. Ook worden sieraden meer en meer met elkaar gecombineerd. Hoe je dat doet? Dát vertellen wij jou.
 

1. Kies voor kettingen in verschillende lengten

Door te kiezen voor verschillende lengten staat iedere bedel goed in de spotlight. Ga bijvoorbeeld voor een choker, die vrij hoog om de hals zit, een wat langere ketting en een nog langere ketting met hanger. 

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@songofstyle) op

2. Combineer verschillende materialen

Goud mag dan momenteel de trend zijn, door sieraden van verschillende materialen met elkaar te combineren creëer je een interessante look. Kies dus ook eens voor zilver!

 

Een bericht gedeeld door lili_claspe (@lili_claspe) op

3. Ga voor kettingen met verschillende schakels

Kettingen met verschillende schakels zien er niet alleen tof uit, ze vermijden ook dat de boel door de war raakt (herkenbaar?). Ga bijvoorbeeld voor een subtiele basis schakel en layer daar zwaardere kettingen met hangers overheen. 

4. Draag meerdere ringen om één vinger

Je kunt tot wel vier smalle ringen om één vinger dragen. Dit geeft een coole, moderne look. Of draag juist om al je vingers één ring.  

5. Kettingen en oorbellen in één look 

Was 'less is more' nog het motto de afgelopen jaren, in 2018 mag je best weer wat meer sieraden dragen. Vonden we nog niet zo lang geleden een ketting én oorbellen wat veel van het goede? Dat is nu juist de trend. 

6. Het hoeft niet allemaal symmetrisch te zijn

Heb je meerdere gaatjes in je oren? Dan kun je lekker afwisselen met verschillende sieraden. Je hoeft namelijk niet dezelfde oorbellen in beide oren te dragen, zolang er voldoende balans is in de lengte. Maar twee gaatjes? Dan kun je ook kiezen voor verschillende oorringen!

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@songofstyle) op

7. Ga voor een all-in-one ketting

Wil je de gelaagde look zonder al te veel gedoe? Koop dan een ketting met bijvoorbeeld vier kettingen in verschillende lengten en maar één sluiting. 

 

Een bericht gedeeld door lili_claspe (@lili_claspe) op

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top