Fashion

10 styling tips voor kleine(re) vrouwen

10 styling tips voor kleine(re) vrouwen

In geen enkel land vind je zoveel lange vrouwen als in Nederland maar ook bij ons er zijn ook genoeg kleinere vrouwen te vinden. Beide kunnen moeite hebben met vinden van de juiste kleding en het stylen hiervan.

Wij helpen jou - als kleine(re) vrouw - graag een handje. Dit zijn de tien belangrijkste do's en don'ts.

1. Laat je enkels zien

Een klein stukje huid tussen je broek en schoenen laten zien, doet veel. Het laat je optisch langer lijken. Vermijd sowieso te lange broeken en jeans. Slepen met je pijpen of een opgefrommelde skinny jeans aandoen, is zonde van je outfit. We weten het: de perfecte jeans vinden is sowieso een hele opgave. Kijk daarom eens bij winkels met een petite collectie of daar wat voor jou tussen zit!

2. Benadruk je taille

Een kledingstuk lijkt op maat gemaakt voor jou als jij je taille benadrukt. Ga voor items waar de taille al wordt benadrukt op - voor jou - de juiste plek. Experimenteer met riemen bij allerlei soorten kleding. Een blazer met riem is niet handig maar ook trendy.

Getailleerde blazer bij HM.com

3. Rol je mouwen op

Laat weer dat extra stukje skin zien. Net als bij tip nummer één, creëert het de illusie dat je armen langer zijn. Te lange mouwen staat sowieso een beetje slordig, nu los je dat gelijk op!

4. Skip straight-leg jeans

Helaas zijn broeken met rechte pijpen niet flatterend voor de kleinere vrouw. De slim en skinny fit is altijd gunstig, maar misschien een beetje saai. De regel voor een goede broek is dat deze op maat is. Flared broeken met split zijn trendy en heeft geen impact op de silhouet als je deze op maat laat maken, iets wat wel soms kan gebeuren als je normale flares laat aanpassen.

Heavy stone wash split jeans bij loavies.com

5. Sla vormloze tops en jurken af

Als kleine vrouw kun je gauw 'verzuipen' in wijde, vormloze tunieken en jurken. Ga liever voor nauwsluitende items en voor mooie wrap dresses en rokken. Laat je figuur zien!

6. Crop it up

Kies voor topjes die niet lager vallen dan je heupen. Dit zorgt voor een goede verhouding tussen je benen en bovenlichaam. High-waisted jeans en rokken met een hoge taille zijn perfect voor jou!

7. Verticale strepen

Lange verticale lijnen helpen jouw langer te laten lijken. Een shirt met verticale strepen kan, maar een broek met strepen is nog leuker. Horizontale strepen kun je helaas beter overslaan.

Broek met krijtstreep bij NA-Kd.com

8. Mini mini mini

Minirokken en jurken zijn trendy aankomende zomer en lente. Sla ze lekker in want deze zijn gemaakt voor de shorties onder ons. Je benen lijken langer en je kunt eindelijk je lange laarzen goed combineren.

9. Jumpsuits

Jumpsuits zijn een must have voor kleinere vrouwen. Naast dat ze praktisch en nog steeds trendy zijn, zorgen ze ervoor dat je lichaam er proportioneel uit ziet. Onze favoriet is de boilersuit.

Denim boilersuit bij HM.com

10. Ga voor V-halzen

Ook al zijn de tops met een vierkante halslijn super tof, je torso lijkt er korter door. Wat je wil, is mensen hun ogen van boven naar beneden trekken waardoor je optisch lengte krijgt. Dat krijg je voor elkaar met een v-hals en een ronde halslijn.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top