Fashion

Welke jeans passen het beste bij jouw figuur?

Welke jeans passen het beste bij jouw figuur?

Jeans komen in allerlei soorten en maten. Mom jeans, skinny, flared, baggy jeans en veel meer. We snappen dat je daarom soms door de bomen het bos even niet meer ziet. Welke soorten jeans maken nou jouw figuur mooi én accentueren de plekken die jij het meest wilt laten opvallen? Nou, wij hebben een paar tips voor je. 

Dat ene rolletje dat er net overheen valt of het veel te strak zitten bij je heupen, maar te los bij je benen... Bij veel jeans is er altijd iets dat niet zit zoals je het had bedacht. Iedere persoon heeft dan ook een andere lichaamsvorm waar een andere soort jeans het mooist bij staat. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat jij net iets gemakkelijker die perfecte jeans uit het rek haalt. 

Korte benen

Mensen met korte benen hebben het vaak lastig om jeans te vinden die niet alleen bij hun taille past maar ook bij de enkels. Jeans zijn daarom vaak te lang en je wilt niet je hele leven je broekspijp moeten omrollen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een broek uit de petite afbedeling, die veel winkels tegenwoordig hebben. Deze zijn speciaal gemaakt voor mensen met wat kortere benen of die van zichzelf klein zijn. Vaak kun je kiezen uit de lengte en de breedte. Ga voor een wat kortere lengte dan de gemiddelde jeans. Ook kun je, mocht je kortere benen hebben, het beste gaan voor een high waisted jeans. Hoe langer je spijkerbroek oogt, hoe langer jij eruitziet. Ook is een skinny jeans de perfecte go-to, zo accentueer jij je benen het meest. Een wat lossere broek kan namelijk gauw je lengte laten verdwijnen. 

 

Lange benen

Heb jij lange benen? Dan staan eigenlijk alle jeans je al snel goed. Mocht je écht lange benen hebben en deze wat korter laten ogen? Dan kan je het beste gaan voor een cropped jeans. Dit type haalt wat lengte van je benen en heeft een speelse look, die helemaal in de mode is. 

 

Buikje

Bijna iedereen heeft wel een buikje en deze willen we vaak graag verdoezelen. Kies in dit geval voor een high waisted jeans. Deze zorgt ervoor dat de broek alles strak trekt en je buik niet over je jeans valt want dat staat vaak niet zo charmant. De jeans met hoge taille heb je in allerlei soorten: de boyfriend, mom of bijvoorbeeld skinny jeans. Het maakt dan ook niet uit welke van deze soorten spijkerbroeken je aantrekt, elke broek met een high waist doet hetzelfde voor je buikje. A real winner, vinden wij.

 

Brede heupen 

Mocht je brede heupen hebben dan kan je twee dingen willen: ze accentueren of ze juist een beetje verstoppen. Wil jij je heupen naar voren laten komen? Ga dan voor een strakke, maar niet té strakke, skinny jeans die jouw vormen omarmen. Dit heeft een slankmakend effect. Streef je er meer naar om je heupen wat te verstoppen? Kies dan juist een jeans die wat losser zit, zoals een boyfriend jeans. Deze zorgen ervoor dat je aandacht niet naar je heupen gaat en dat ze wat rechter lopen.

 

Gevormde billen 

Heb jij billen waar je trots op bent? Dat snappen we! Deze kun je mooi complimenteren door de juiste jeans te dragen. Waar je op moet letten bij het kopen van de spijkerbroek zijn de zakken. Vaak zitten zakken erg laag, wat geen mooi effect heeft op je billen. Zo trekken zij het volume namelijk naar beneden en kan je achterste juist wat lang ogen. Zorg er daarom voor dat je goed kijkt naar waar de zakken zich bevinden. In het midden, precies op je billen, is de beste plek. Dit zorgt voor een mooie ronde vorm. Ook is een skinny of flared jeans complimenterend voor je figuur. Deze sluiten namelijk mooi aan.

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top