Beauty

Dit is de 'revenge make-up' trend van Tiktok en zo bereik je de look

Dit is de 'revenge make-up' trend van Tiktok en zo bereik je de look

Er op je best uitzien wanneer je je ex tegen het lijf loopt, dat willen we allemaal toch? Uit deze wraakzuchtige fantasie is een make-up trend ontstaan op Tiktok! Met 'revenge make-up' zie je er onweerstaanbaar uit wanneer jouw ex je ziet. Dit is hoe jij deze look bereikt.

Wat is 'revenge make-up'

De revenge make-up trend op Tiktok herinnert ons aan princess Diana en haar iconische revenge dress. Deze make-up trend heeft een vergelijkbaar doel. Uiteindelijk wil je dat je ex spijt krijgt van alle beslissingen die hij ooit heeft gemaakt als hij je ziet in deze look. De make-up look is vrij simpel. De belangrijkste elementen zijn een strakke contour en highlight, aawezige blush, donkere ogen en een statement lip. 

Zo bereik je de look

De revenge make-up trend is op veel manieren aan te passen zodat de look helemaal bij jou past. We nemen de belangrijkste stappen door en geven je meerdere opties om de look helemaal eigen te maken!

Stap #1: Foundation en concealer

Voor deze trend is het de bedoeling dat je er zo perfect mogelijk uitziet. Kies daarom voor een egale basis. Gebruik hiervoor een foundation met een hoge dekking. Een natuurlijke glow is voor deze look ook gewenst. Gebruik daarom een primer die je look wat extra glans geeft. Probeer bijvoorbeeld de Hollywood Flawless Filter van Charlotte Tilbury. Breng vervolgens concealer aan op de plekjes die extra dekking nodig hebben en poeder je look af op de plekjes waar je niet wil glimmen.

Stap #2: Contour en highlight

Zodra je basis klaar is, is het tijd om te contouren. De contour is een belangrijk onderdeel van deze look. Het doel is om je botstructuur extra te accentueren. Breng een contourkleur aan onder je jukbeenderen, onder je kaaklijn, op je voorhoofd en eventueel ook op je neus. Ga hier voor een kleur met een koele ondertoon, hiermee creëer je een schaduweffect. Probeer hiervoor het contourpallet van NYX. Wanneer je klaar bent met contouren, is het tijd voor highlighten. Breng hiervoor een lichte concealer aan onder je ogen. Breng product aan onder je binnenste ooghoek en aan je buitenste ooghoek. Hiermee creëer je een lifting effect. Breng tot slot een glanzende highlighter aan op je jukbeenderen, op je cupidoboog en op het puntje van je neus voor een prachtige glow die je ex verblindt!

Stap #3: Blush

Een laatste essentiële stap voor je basis is blush. Met blush lijkt je huid erg gezond en lijkt het uiteraard net alsof je bloost (wat altijd handig is om je ex jaloers te maken). Ga hier voor een fellere kleur die lekker opvalt. Breng hier een dun laagje van aan en vervaag dit goed. Kies hier voor een blush met een beetje extra glow. Wij zijn fan van de blush sticks van Anastasia Beverly Hills.

Stap #4: Wenkbrauwen

Voor de wenkbrauwen houden we het simpel. Vul je wenkbrauwen in op de plekken waar dit nodig is maar hou ze vooral lekker natuurlijk. Borstel de haartjes vervolgens omhoog en zet ze vast met een wenkbrauwgel.

Stap #5: Ogen

Voor de ogen is er ruimte voor speling. Het belangrijkste hier is dat je ogen sexy zijn. Je kunt dit bereiken door een winged eyeliner te doen. Maar je kunt ook gaan voor een smokey eye of een smokey eyeliner. Ga voor een look die jij jezelf mooi vindt staan, maar ga in ieder geval voor donkere kleuren, bij voorkeur zwart. Voor een extra sexy look kun je oogpotlood aanbrengen in je waterlijn en een glanzende highlight aanbrengen in je binnenste ooghoek. Maak je ooglook af met mascara.

Stap #6: Statement lip

De finishing touch voor de revenge make-up look is een lipkleur waarmee je een statement maakt. Denk aan een klassieke rode lip of bijvoorbeeld aan een diepe berry. De kleur die jij draagt hangt volledig af van wat jij zelf mooi vindt. Je kunt de kleur ook kiezen op basis van je outfit. Het belangrijkste hierbij is dat je en statement maakt! Je lippen mogen lekker opvallen. Je moet je ex er tenslotte aan herinneren wat die mist!

@sarahnewsfx Replying to @lily REVENGE MAKEUP- Part 2 #revengemakeup #beauty using @Benefit Cosmetics UK brows @L’Oréal Professionnel Paris mascara @vievemuse bronzer @narscosmetics ♬ Escapism. - RAYE & 070 Shake
Bron: Byrdie
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top