Face & Sculpting

Alles wat je wilt weten over contouren

Alles wat je wilt weten over contouren

Delen van je gezicht accentueren kan een groot verschil maken in hoe je make-up eruitziet, maar zoiets is niet altijd makkelijk om te doen. Hoe werkt het? In dit artikel leggen we je alles uit over contouren.

Wat is contouren?

Contouren houdt in dat je de nadruk legt op bepaalde delen van je gezicht. Zo kan het zijn dat je je kaaklijn wat meer wilt definiëren, je neus wat smaller wilt laten lijken of voor optisch hogere jukbeenderen wilt zorgen. Het is dus een trucje waardoor je een bepaalde illusie vormt. Contouren wordt gedaan door een make-uptint te gebruiken die wat donkerder is dan je eigen huidskleur. Eventueel kan een lichtere tint voor extra nadruk zorgen.

De kleur

Ga voor een donkere kleur die ongeveer drie tinten intenser is dan je eigen huidskleur of kleur van je foundation. Zo’n foundation breng je na je skinprep aan, dus voordat je gaat accentueren. Zo begin je met een egale basis. Wil je ook gaan highlighten, kies daar dan weer een lichtere tint voor. Voor het contouren kun je gebruikmaken van een contourkit.

Botstructuur

Een veelgemaakte fout bij contouren: je accentueert je jukbeenderen te laag. Hoe weet je nou wat jouw botstructuur is en waar je de accenten moet aanbrengen? Heel simpel: door te lachen. Je ziet nu precies waar je het beste kunt accentueren. Een trucje dat je kunt toepassen is het naar binnen zuigen van je wangen. Je neus kun je contouren door twee lijntjes te zetten langs de zijkanten van je neus en deze te blenden. Wil je je neus wat smaller laten lijken, dan zet je deze lijntjes wat dichter tegen elkaar aan. Je voorhoofd kun je contouren door de donkere tint langs de haarlijn aan te brengen. Kijk ook hierbij naar de botstructuur van je gezicht om te weten wat het beste bij de vorm past. Verder is de kaaklijn ook een populaire contourplek. Tip: begin met een klein beetje, zodat je eerst ziet wat het effect is. Zo kun je altijd daarna nog wat meer contour aanbrengen.

Blenden

Je contour laten inblenden is een belangrijke stap in je make-uproutine, want het zorgt ervoor dat het geheel er natuurlijker uitziet. Je kunt hier een sponsje of brush voor gebruiken, net wat je zelf fijn vindt. Tip: maak de spons of brush ook regelmatig schoon, zodat deze op den duur niet puistjes en andere oneffenheden gaat veroorzaken.

Ook interessant: waarom is vegan nagellak trending?

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top