Face & Sculpting

Glowy make-up op een droge huid: zo bereik je de look

Glowy make-up op een droge huid: zo bereik je de look

Glowy make-up looks zijn al een aantal jaar razend populair. In 2016 droegen we allemaal verblindende highlighters. In de jaren erna stapten we over naar een meer natuurlijke look die nog steeds erg glowy is. Voor een droge huid is het iets lastiger om een glowy look te bereiken. Maar als je deze stappen volgt, heb je iedere dag een gezonde glow.

Stap 1: Skincare en skinprep

Als je een droge huid hebt, zul je al gemerkt hebben dat foundation je huid soms nog droger kan laten lijken. Door je huid goed te preppen voor make-up, kun je dit voorkomen. Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd is voordat je met make-up aan de slag gaat. Een goede dagcrème is hiervoor een must. De crème van het merk Embryolisse is een favoriet van veel make-up pro's. Vervolgens kun je een hydraterende en/of glowy primer gebruiken. Een favoriet van de pro's is de Hollywood Flawless Filter van Charlotte Tilbury. Dit product is een primer, highlight en corrector in één. Hierdoor krijg je dus ook al een beetje dekking waardoor je een minder dekkende foundation kunt gebruiken.

Stap 2: Foundation en concealer

Als je voor een glowy look gaat, is het aan te raden om geen matte foundation te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan een glowy foundation die specifiek bedoeld is voor de droge huid. Als je weinig oneffenheden hebt, is het misschien zelf nog beter om een BB-cream of tinted moisturizer te gebruiken. Hierdoor bedek je zo min mogelijk van de glow die je al hebt opgebouwd in je skinprep. Probeer bijvoorbeeld eens de Dramatically Different Moisturizing BB-Gel van Clinique. Voor onder je ogen en op oneffenheden kun je een concealer gebruiken. Hiermee bereik je toch de dekking die je zoekt, maar met een glowy resultaat.

Stap 3: Blush, bronzer en highlight

Voor een glowy look, kun je het beste met vloeibare of crème producten werken. Breng eerst een bronzer aan en vervaag deze met een kwast of spons. Werk vervolgens je weg omhoog door daarna je blush aan te brengen en daarna je highlight. Voor een goede vloeibare highlighter zouden wij zeker de Illuminator van Iconic London aanraden. Breng de highlighter aan op de jukbeenderen, het puntje van je neus, in je binnenste ooghoeken en op je cupidoboog. Vermijd de kin en het voorhoofd, hierdoor lijkt de highlight namelijk meer op zweet dan op een glow.

Stap 4: Poeder

Poeder is geen toevoeging voor je glow, maar is wel nodig. Breng je poeder aan op de plekken waar je juist niet wil glimmen. Denk aan je kin, onder je ogen, langs je neus en op het midden van je voorhoofd. Door deze plekken af te poederen, lijkt je glow meer op een glow van binnenuit en niet op zweet. Poeder zorgt er tenslotte ook voor dat je make-up goed blijft zitten, voel je daarom ook vrij om het op meer plekken aan te brengen als je dit wil.

Stap 5: Poeder highlight

Om het maximale uit je glow te halen, kun je over de vloeibare highlight, nog een poeder hightlighter aanbrengen. Doe dit op een subtiele manier zodat je glow niet te heftig wordt. De beste manier om dit te doen is door een klein beetje highlight met je vinger aan te brengen. Hierdoor smelten de producten makkelijker en mooier samen. Dit komt vooral door de warmte van je vinger. De Ambient Strobe Lighting Powder van Hourglass is een prachtige natuurlijke highlight om je glow iets intenser mee te maken. Als je wil kun je ook nog je blush en bronzer afpoederen met een poeder blush of bronzer. 

Stap 6: Setting spray

Als je klaar bent met je huid, kun je de rest van je make-up afmaken door je wenkbrauwen, ogen en lippen te doen. Als je helemaal tevreden bent met je look, kun je deze afmaken met een glowy setting spray. Een setting spray zorgt ervoor dat je producten mooi in de huid smelten en er een stuk natuurlijker uit gaan zien. Daarnaast helpt een setting spray met het mooi houden van je look gedurende de dag. Hierdoor zie jij er van ochtend tot avond dus glowy uit. De Extra Glow variant van de populaire All Nighter Setting Spray van Urban Decay is hiervoor zeker een aanrader.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top