Gezichtsverzorging

De fijnste luchtige foundations & bb-creams voor je huid in de zomer

De fijnste luchtige foundations & bb-creams voor je huid in de zomer

In de zomer wil je liever geen te dikke foundation op je gezicht smeren. Enter: luchtige dagcrèmes met spf, luchtige foundations en bb-creams. Zoek je nog een fijne foundation voor deze zomer? We've got you. Dit zijn de fijnste luchtige foundations en bb-creams voor je huid.

Waarom een luchtige foundation fijner is met warm weer

Je make-up mooi houden met warm weer is al een hele opgave, maar een goede luchtige foundation vinden is ook niet zo makkelijk. Je wilt namelijk een foundation kopen die goed bij je gezichtskleur past, niet zorgt voor puistjes én ook nog eens fijn op je huid ligt. Zeker met warm weer is dat laatste mega belangrijk, omdat een dikkere foundation je porieën minder goed laat ademen. Dit is waarom een luchtige foundation of bb-cream zo handig is in de zomer:

  • Een luchtige foundation of bb-cream zorgt ervoor dat je toch even je rode plekjes en onzuiverheden kunt bedekken.
  • Anders dan bij een dikkere foundation, blijven je porieën meer ademen. Wel zo fijn, want als het warm is krijg je soms juist sneller puistjes - zeker in combinatie met een flinke dosis heftige foundation.
  • Door luchtige foundation op je huid krijg je een natuurlijkere look. In de meeste lichte foundations zitten bovendien echte hydraterende ingrediënten en vitamines die je huid nét dat beetje extra geven voor de zomer.
  • Het voelt frisser en lichter op je huid. Zware foundation zweet je er sneller af dan luchtige foundation.

Het verschil tussen lichte foundation en BB-creme

De luchtige foundations en BB-cremes in de schappen gaan steeds meer op elkaar lijken. Toch zijn er wel een aantal verschillen. Een BB-creme kun je meer zien als een dagcrème met een tintje, het dekt minimaal. Een lichte foundation geeft meer dekking dan een BB-creme en maakt je huid egaler. In beide beautyproducten zitten vaak hydraterende ingrediënten en vitamines om je huid een boost te geven. 

3 x onze favoriete lichte foundations en BB-cremes van het moment

#1 - Charlotte Tilbury Light Wonder

Een perfecte foundation voor een droge huid is de Charlotte Tilbury Light Wonder. De foundation heeft SPF15 en sluit goed aan op je huid waardoor het lekker luchtig aanvoelt.

foundation kopen, lichte foundation
Charlotte Tilbury Light Wonder bij CharlotteTilbury.com

#2 - Morphe Glowstunner Hydrating Tinted Moisturizer SPF 30

Liever een BB-creme met SPF? Dan is deze van Morphe misschien wel wat voor jou. Deze BB-creme bevat onder andere hyaluronzuur, wat je huid lekker smooth maakt. Ook geeft het je een fijne glow zodat je er deze zomer perfect uitziet.

bb cream, foundation
Morphe Glowstunner Hydrating Tinted Moisturizer SPF 30 bij Douglas.nl

#3 - Bourjois Healthy Mix Anti-Fatigue Foundation 

Inmiddels een beetje een holy grail online: de Bourjois Healthy Mix Foundation. Deze luchtige foundation was een tijdje heel populair onder beauty influencers en ook deze zomer is 'ie perfect voor je onzuiverheden. Door de mix van vitamine C, E en B5 die in de foundation zit, zie je er lekker fris uit.

foundation bourjois
Bourjois Healthy Mix Anti-Fatigue Foundation bij Bol.com

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top