Beauty

Deze beauty trends van Tiktok hoef je niet thuis uit te proberen

Deze beauty trends van Tiktok hoef je niet thuis uit te proberen

Op Tiktok is er ontzettend veel content over beauty te vinden. Dit is leuk en educatief maar soms ook erg overweldigend. Er zijn zo veel trends, producten en technieken om uit te proberen! Wij besparen je graag wat tijd. Dit zijn alle make-up trends van Tiktok die je gewoon over mag slaan.

De foundation techniek van Meredith

Meredith Duxbury is een beauty influencer op Tiktok die vooral bekend staat om haar foundation techniek. Ze gebruikt maar liefst acht pompjes foundation en brengt dit aan met haar handen. Veel mensen krijgen al de kriebels als ze ernaar kijken, en dat is ook niet zonder reden. Ze brengt in haar Tiktoks de dikke laag foundation aan met haar handen en blend het vervolgens met een spons. Deze techniek is simpelweg een verspilling van je foundation. De spons zuigt namelijk de overige foundation op waardoor je het eigenlijk gewoon weghaalt. Het is ontzettend zonde van je dure producten dus. Daarnaast kost het ook veel tijd en kan het zorgen voor een enorme bende. Je foundation blenden met je handen is misschien de enige tip die je wel van Meredith aan kunt nemen. De warmte van je handen zorgt er namelijk voor dat je foundation mooier in je huid smelt. Maar gebruik zelf alsjeblieft niet deze absurde hoeveelheid foundation.

@meredithduxbury GRWM… tips for trying out my foundation technique! #thefoundationchallenge ♬ original sound - Meredith Duxbury

Slugging

Als je nog nooit van slugging hebt gehoord, klinkt het als een nogal vieze trend. En dat is het eigenlijk ook wel. Slugging houdt in dat je een laag Vaseline aanbrengt over je gezicht als laatste stap van je skincare routine in de avond. Dit zou ervoor moeten zorgen dat je een barrière op je gezicht krijgt die alle hydratatie van je skincare vastzet. Je zou hierdoor zo veel mogelijk van de positieve effecten van je skincare moeten ervaren. En al hoewel het waar is dat Vaseline een barrière maakt die hydratatie binnen houdt, houdt het ook andere dingen binnen. Denk aan vuil, zweet en vettigheid. Hierdoor kunnen je poriën verstopt raken en kun je last krijgen van puistjes. Daarnaast is Vaseline op je gezicht doen voordat je gaat slapen geen heel fijn idee voor je kussensloop. Doe je skincare maar gewoon zoals normaal, want je producten trekken in! Je hebt helemaal geen Vaseline nodig om je producten hun werk te laten doen. Luister dus niet naar Tiktok en laat de Vaseline staan.

De no-eyebrow look

Het weghalen van je wenkbrauwen is helemaal in op Tiktok. Beroemdheden zoals Doja Cat rocken de no-eyebrow look al een tijdje. Maar deze look thuis uitproberen raden we liever toch maar af. Je wenkbrauwen afscheren moet je niet zomaar doen. Ze groeien namelijk hoogstwaarschijnlijk niet goed terug en dat ga je de rest van je leven merken. Doe het jezelf dus alsjeblieft niet aan. Als je toch een keer een look wil maken zonder wenkbrauwen, leer dan van hoe drag queens dit doen. Zij lijmen hun wenkbrauwen plat en brengen hier make-up overheen aan. Deze techniek vergt misschien een hoop oefening, maar op deze manier hoef je geen afscheid te nemen van je brows.

Vampire skin

Fans van Twilight zijn bekend met de glans van een vampierenhuidje. Op Tiktok zie je de term vampire skin terugkomen in de vorm van een make-up techniek. Je mengt glitter met je foundation, om een subtiele glans te krijgen over je hele gezicht. En al hoewel het er best mooi uit kan zien, is deze techniek een ramp voor je huid. Glitter over de huid wrijven kan namelijk voor schade zorgen. Deze schade kan leiden tot irritatie, uitslag en puistjes. Daarnaast is glitter een heel gedoe om van je gezicht af te krijgen. En dan mogen we ook niet vergeten dat je nu glitter in je make-up kwast hebt zitten. Dat gaat er ook nooit meer uit. Bespaar jezelf dus de moeite en sla deze trend lekker over.

@seyda Vampire Skin✨🧛🏻‍♀️ inspo by @imonaugust ♬ Supermassive Black Hole (Twilight Soundtrack Version) - Muse
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top