Lichaamsverzorging

Last van acne op je lichaam? Zo kom je ervan af

Last van acne op je lichaam? Zo kom je ervan af

Acne op je gezicht krijgen, dat is vervelend. Gelukkig weten we inmiddels dat je dit op een hoop manieren kunt voorkomen en verhelpen. Maar wat nou als je puistjes krijgt op je armen, benen of billen? Dit is hoe je van acne op je lichaam afkomt.

Ga direct douchen na het sporten

Puistjes worden veroorzaakt door een verstopping van de poriën. Wanneer je sport, zweet je en dit zweet kan je poriën verstoppen als je het niet reinigt. Na het sporten ga je waarschijnlijk sowieso wel douchen. Maar het is niet gek dat hier waarschijnlijk wel wat tijd tussen zit. Als je niet direct naast de sportschool woont, is het dus geen gek idee om bij de sportschool te douchen. Trek achteraf schone kleren aan en gooi je sportkleding in de was. Het is soms verleidelijk om nog even snel wat andere dingen te doen na je work-out, maar als je direct erna gaat douchen, zal je huid je enorm dankbaar zijn.

Scrub je lichaam regelmatig

Als je vaak last hebt van onderhuidse puistjes of mee-eters, kan het goed zijn om je huid te scrubben onder de douche. Doe dit een paar keer per week om ervoor te zorgen dat je poriën goed schoon blijven. Als je een gevoelige huid hebt, kun je ook kiezen voor een chemische exfoliant in plaats van een scrub. Probeer bijvoorbeeld eens deze Gentle Chemical Exfoliant van Bondi Sands.

Gebruik een andere bodywash

Waar je je lichaam mee wast kan ook een groot verschil maken. We besteden vaak veel aandacht aan de cleanser die we voor ons gezicht gebruiken. Bij de rest van ons lichaam kijken we minder vaak naar ingrediënten, dit zouden we eigenlijk wel moeten doen. Ga op zoek naar een bodywash die goede ingrediënten bevat die jou kunnen helpen met het bestrijden van acne. Salicylzuur is bijvoorbeeld een erg nuttig ingrediënt om naar op zoek te gaan. Deze bodywash van Ameliorate is zeker een aanrader.

Knijp de puistjes niet uit maar behandel ze

Puistjes uitknijpen op je gezicht is een absolute no go, dat weten we inmiddels. Het uitknijpen van puistjes kan vervelende littekens veroorzaken en ervoor zorgen dat je nog meer puistjes krijgt. Dit geldt niet alleen voor je gezicht, maar ook voor het lichaam. Dus hoe satisfying het ook is, laat je acne met rust en verzorg ze met een fijne behandeling. Hiervoor hoef je niet per se op zoek te gaan naar een product dat specifiek bedoeld is voor het lichaam. Als je een fijn product hebt dat je gebruikt op puistjes op je gezicht, is die ook geschikt voor op je lichaam. De Salicylic Acid van The Ordinary is een van onze favorieten.

Houd je huid goed gehydrateerd

Als je huid droog is, gaat het meer talg aanmaken. En als je huid te veel talg aanmaakt, krijg je acne. Je huid goed hydrateren is dus net zo belangrijk als reinigen om puistjes weg te krijgen en houden. Gebruik na het douchen een goede rijke bodylotion om je lichaam mee te verzorgen. Wij raden deze bodylotion van First Aid Beauty aan.

Bron: ELLE
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top