Gezichtsverzorging

Dit is de handleiding voor het uitknijpen van een puist

Dit is de handleiding voor het uitknijpen van een puist

Er is geen persoon op de wereld die nooit last heeft van een puist of een mee-eter hier en en daar. Acne is een lastig probleem. Ervan afblijven zou het beste zijn maar erg charmant is dit niet. Zeker als het bultje op je huid uitgroeit tot eentje met een witte kop erop die op elk moment kan ontploffen.

Uitknijpen is dan niet te voorkomen. Maar hoe doe je dat nou het beste? De eerste voorwaarde is dat er echt een witte kop te zien moet zijn op de puist want dat betekent eigenlijk dat het pus of de talg echt net onder de oppervlakte zit en het puistje dus makkelijker uit te knijpen is. Is dit niet het geval? Dan is de kans groot dat het plekje alleen maar groter en geirriteerder wordt zonder dat je het beoogde resultaat haalt.

Hoe ga je te werk? Zorg ervoor dat je handen goed schoon zijn door ze uitgebreid te wassen. Pak een naald erbij en ontsmet deze door 'm in een vlammetje te houden of met alcohol af te nemen dat je op een watje hebt gedaan. Vervolgens steek je de naald aan de zijkant van de puist in de witte kop en trek 'm daarna naar voren open.

Mocht er talg of pus uit de puist komen, dan kun je er goed alles uitdrukken door voorzichtig naast het plekje met je vingers te persen. Het overgebleven wondje behandel je vervolgens nog even na met wat alcohol wat je op een schoon watje hebt gedaan. Voorlopig zul je nog wel even last hebben van een rode en geirriteerde huid op de plek des onheils maar de onsmakelijke witte kop is verdwenen.

Wil je puisten het liefst voorkomen? Lees dan hier hoe je dat doet. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top