Health

Waarom je beter geen paardenstaart kunt dragen tijdens het hardlopen

Waarom je beter geen paardenstaart kunt dragen tijdens het hardlopen

Tijdens het hardlopen draag je je haar liever niet los. Anders zit het alleen maar in de weg. Grote kans dat jij daarom je haar altijd opsteekt in bijvoorbeeld een hoge paardenstaart. Dat valt niet snel uit en houd je haar naar achteren. Alleen blijkt de paardenstaart niet het meest fijne kapsel tijdens het hardlopen en slecht voor je gezondheid.

Kapsel voor het hardlopen

Als je gaat hardlopen, wil je sowieso je haar vastzetten. Er bestaan genoeg kapsels voor het hardlopen, zoals een visgraatvlecht of twee schattige knotjes op je hoofd. Al kiezen de meeste mensen toch voor een hoge paardenstaart tijdens het hardlopen. En laat dat nou net niet de juiste keuze zijn. Hoewel je lichaam heel gezond bezig is, lijd je haar dan wel enorm tijdens het hardlopen. Oei!

Geen paardenstaart tijdens hardlopen

Wanneer je een paardenstraat draagt tijdens het hardlopen, zwiept je haar continu heen en weer. Dat is een heel natuurlijke reactie van je haar, maar goed is het eigenlijk niet. Deze beweging veroorzaakt namelijk een soort whiplash, maar dan in je haar. Dat klinkt heftig en is inderdaad niet heel fijn. Je krijgt dan sneller gespleten haarpunten en dat heeft een slecht effect op de lengte van je haar.

Liever een losse knot

Alleen wat dragen we dan wél in ons haar? De paardenstaart is het populairste kapsel onder hardlopers. En hardlopen met los haar is toch wel een no go. Nou, no worries, je kunt dus altijd nog een (visgraat)vlecht dragen of een losse knot. Of vlecht je haar in een nette knot. Zorg daarbij wel dat de knot niet te strak zit om haaruitval te voorkomen. Je hebt genoeg andere kapsels voor tijdens het hardlopen! Zolang je haar maar niet heen en weer beweegt.

Bron: Glamourmagazine.co.uk
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top