Haarverzorging

Vermijd deze dingen voor gezond haar in de winter  

Vermijd deze  dingen voor gezond haar in de winter  

Ons haar heeft het in de winter zwaarder te verduren dan in de andere seizoenen. Je haar is in de winter sneller statisch, droger en ook je hoofdhuid heeft het een stuk zwaarder. Daarom is het goed om bepaalde gewoontjes die je misschien hebt even over te slaan in de winter. Zo blijft je haar het hele jaar door een stuk gezonder.

1.    Niet aan de lucht drogen

Hoewel je haar aan de lucht laten drogen een stuk beter is dan hitteproducten gebruiken, is dat in de winter niet het geval. De koude, droge lucht is namelijk niet goed voor je natte haar. Je haar droogt simpelweg een stuk langzamer, waardoor het dus langer nat is. Nat haar is heel kwetsbaar, waardoor het dus meer de kans krijgt om te breken. Draag daarom een zijden of satijnen beanie om je haar in te drogen.

2.     Te veel conditioner gebruiken

Te veel is nooit goed, in welke vorm dan ook. In de winter ben je misschien geneigd om drie keer per week een deep conditioning te doen en veel oliën te gebruiken. Doe dit niet, want je haar krijgt hierdoor geen lucht. Breng conditioner aan op vochtig haar, laat het een paar minute inwerken en spoel het uit. Gebruik vervolgens je shampoo, spoel het uit en gebruik tot slot je favoriete haarmasker. Spoel ook deze goed uit. Eén keer per week is meer dan voldoende.

3.    Heel nat haar droog föhnen

Vaak pakken direct de föhn erbij zodra we de douche uitstappen. Het is alleen niet goed om om heel nat haar te föhnen. Hierdoor verwarmt het water in je haar alleen maar, in plaats van dat het verdampt. Ook is dit niet goed voor je hoofhuid. Het is dus beter om even te wachten en je haar handdoek droog te maken.

4.    Te vaak je haar borstelen met haarborstel

Er zijn haarborstels met haren van bijvoorbeeld dieren en haarborstels met plastic pinnetjes. Je haar wordt misschien zachter van de haarborstel met dierenharen ertussen, maar deze in minder goed om te gebruiken in de winter. In de winter wordt je haar hier namelijk een stuk zwakker van. Gebruik daarom liever een borstel met flexibele, plastic pinnetjes.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top