Lifestyle

Waarom je gember beter met schil kunt eten

Waarom je gember beter met schil kunt eten

Ben jij een fan van gember? Of krijg je juist de kriebels bij de gedachte aan deze specerij? Misschien vind je het in de thee wel heel vies, maar in je curry juist heerlijk, het kan allemaal. Gember is in ieder geval mega gezond, maar wat je er wellicht van weerhoudt om veel van deze specerij te eten, is het schillen ervan. Nou, dat hoeft nu dus niet meer! Lees gauw verder.

Lees ook: De beste vleesvervangers als je minder tot geen vlees wil eten

Gember eten

Gember is een veelgebruikte specerij om jawel, je eten en drinken te up spicen. Je kunt er alle kanten mee op: je drinkt het met je thee, in je curry. En vergeet natuurlijk niet de welbekende gingershots of siroop. Door de vorm van gember is het vaak lastig om deze op een juiste manier te schillen en probeer je het toch, dan gaat er veel ginger verloren, jammer! Dat schillen kun je nu in ieder geval achterwege laten, want eigenlijk is het veel beter om dit niet te doen. Dit is waarom.

Schillen of niet?

Het schillen van je gember is een vreselijk taakje en doen we absoluut liever niet. Daarom is het alleen maar goed dat het veel beter is om deze specerij niet te schillen. Niet alleen scheelt het veel tijd en een hoop moeite, maar het zou ook nog eens veel gezonder voor je zijn.

In de schil van gember zitten namelijk een heleboel voedingsstoffen die je eigenlijk ook binnen zou moeten krijgen wanneer je gember nuttigt. Wanneer je ginger toevoegt aan hetgeen wat je eet, is het veel beter om de schil lekker te laten zitten. En nee, geen zorgen: je proeft de schil écht niet. Zorg er wel voor dat je het goed wast, zodat alle viezigheid en bacteriën weg zijn.

Lepel

Nog niet overtuigd om je gember gewoon niet meer te schillen? Gelukkig hebben we ook nog een handige tip als je de schil er wel liever afhaalt. De beste manier om gember te schillen is namelijk met een theelepeltje. Hiermee kun je de schil er voorzichtig mee raspen en gaan er hopelijk niet te veel gezonde voedingsstoffen verloren.

Lees ook: Zo heb jij een me-time weekend, zonder je schuldig te voelen over dat je niks productiefs hebt gedaan

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top