Health

De beste vleesvervangers als je minder tot geen vlees wil eten

De beste vleesvervangers als je minder tot geen vlees wil eten

In de meeste supermarkten is het aanbod aan vleesvervangers de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ook steeds meer restaurants bieden tegenwoordig vleesvervangers of vegetarische opties aan. Er zijn zelfs ketens waar je alleen maar een veganistische optie hebt, zoals Maoz Vegan. Toch denken mensen soms dat vleesvervangers niet lekker smaken of gewoon niet als vlees smaken.

Eet je geen vlees of wil je een keer geen vlees bij je maaltijd, probeer dan eens een vleesvervanger. Weet je nou niet welke vleesvervanger je moet kiezen? Wij hebben voor jou op een rijtje gezet welke wij de lekkerste vinden.

Lees ook: Dit gebeurt er met jouw lichaam wanneer je stopt met vlees eten

The beyond burger- Beyond meat

De Beyond Burger lijkt qua uiterlijk enorm veel op een “echte” burger. Hij is sappig en smaakt vrijwel identiek aan een normale burger. De burger is wel prijzig Hij kost €4,49 en is verkrijgbaar bij o.a. de Albert Heijn en Jumbo.

Plantaardige spekjes- Vivera 

De plantaardige spekjes van Vivera zijn super smaakvol. Ze hebben ook een sappige structuur en vettige smaak, wat lijkt op echte spek. Ondanks de vettige smaak zitten er weinig calorieën in, namelijk 92 kcal per 100 gram. De spekjes zien er ook best realistisch uit. Je koopt voor €3,85 bij o.a. de Albert Heijn

Kiptevree filet- De Vegetarische Slager

De Kiptevree komt in een pakje met twee filets. De filets zien er heel erg echt uit. Qua smaak en structuur lijkt deze vleesvervanger ook bijna identiek aan de real deal. Je maakt ze klaar in de pan, oven en op de BBQ en ze kosten €4,29 bij o.a. de Albert Heijn.

Draadjesvlees bitterballen- De Vegetarische Slager

Als je aan vleesvervangers denkt, denk je misschien niet zo snel aan borrelsnacks, maar deze vegetarische bitterballen van de Vegetarische Slager zijn onze favoriet, hoewel die van andere merken ook erg lekker zijn. De vegetarische bitterballen smaken bijna identiek aan “gewone” bitterballen. De textuur van het draadjesvlees is erg goed nagemaakt. Voor €4,25 krijg je 12 bitterballen bij o.a. de Jumbo.

Waarom jij voor vleesvervangers moet gaan

Vleesvervangers zijn misschien niet je eerste keuze als je niet vegetarisch bent. Toch zijn er andere redenen om voor een vleesvervanger te gaan. Uit onderzoek van de Universiteit van Bath blijkt dat vleesvervangers vaak beter zijn voor zowel het milieu als de gezondheid. De productie van plantaardige alternatieven voor vlees stoot minder CO2 uit. Dit ligt wel aan welke plantaardige ingrediënten worden gebruikt, maar in het algemeen is plantaardig vlees beter voor het milieu.

Vleesvervangers zijn niet alleen beter voor het milieu maar dus ook voor je gezondheid. Er zitten namelijk meer voedingsstoffen in vleesvervangers dan in het meeste vlees. Nog een voordeel uit onderzoek blijkt dat vleesvervangers beter werken om spieren om te bouwen én om af te vallen. Nou ja, misschien niet als je de bitterballen eet…

Bron: dehippevegetarier.nl millieudefensie.nl bnnvara.nl
Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top