Health

6 TikTok en Instagram accounts die je helpen met gezond eten

6 TikTok en Instagram accounts die je helpen met gezond eten

Gezond eten is soms moeilijker dan het lijkt. Op momenten waarop we inspiratie- en motivatieloos zijn, kunnen we dan wel wat extra hulp gebruiken. Dit zijn vijf TikTok en Instagram accounts die jou helpen met gezond eten.

Nutritiouslydelicia

Ben je op zoek naar makkelijke en lekkere recepten? Dan zit je bij de Britse Delicia zeker aan het juiste adres. Haar recepten zijn gezond, makkelijk te bereiden en gebaseerd op feiten over voeding en voedingsstoffen. Delicia is namelijk voedingsdeskundige. Haar advies komt dus zeker ergens vandaan en ze presenteert het op een makkelijk te volgen manier.

Meer op Instagram

Plantyou

Carleigh Bodrug is een Amerikaanse auteur met een best-selling kookboek op haar naam. Haar recepten zijn allemala volledig plant-based, ofwel vegan. Ze brengt haar content op een levendige en leuke manier. Wij krijgen ook spontaan honger van al het lekkere eten dat ze klaarmaakt.

@plantyou

TheGoodBite

Op het eerste gezicht lijkt het eten op deze account helemaal niet gezond, maar schijn bedriegt. De recepten op deze account zien eruit als comfort food, maar zijn ook erg gezond. Dit zijn de perfecte recepten voor wie dol is op lekker eten, maar alsnog rekening wil houden met voedingsstoffen en calorieën.

@thegoodbite

Pickuplimes

Voor wie wel wat extra inspiratie in de keuken kan gebruiken, is Pickuplimes de perfecte account om te volgen. Sadia komt origineel uit Canada, maar woont tegenwoordig in Nederland. Haar recepten zijn allemaal ontzettend makkelijk om te volgen en zijn erg gevarieerd. Ze heeft voor iedere maaltijd van de dag een enorm arsenaal aan lekkere recepten. Oh en, al haar recepten zijn vegan! Sadia heeft ook een heel leuk YouTube kanaal.

Meer op Instagram

Abbey Sharp

Wil je graag een professionele mening horen? Dan zit je bij Abbey Sharp aan het juiste adres. Deze Amerikaanse diëtist geeft niet alleen advies over hoe je gezond kunt eten, maar is ook erg kritisch tegenover dieetcultuur. Abbey leert je dus niet alleen hoe je lekker en gezond kunt eten, maar ook hoe je een gezonde relatie met eten kunt onderhouden. Haar video's op TikTok zijn niet alleen informatief, maar ook entertaining.

Meer op Instagram

Pienlaathaaretenzien

Volg je liever een Nederlandse account om je te helpen met gezond eten? Dan is Pien de perfecte influencer voor jou. Op haar Instagram deelt ze een hoop lekkere en gezonde recepten. Maar hier en daar is er ook ruimte voor meer verwennerij, want af en toe iets zoets eten is ook self care!

Meer op Instagram
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top