Fashion

Dit is de bizarre prijs die je betaalt voor een ‘blauw vinkje’ op Instagram!

Je bent het vast weleens tegen gekomen, het blauwe vinkje op Instagram. Dit vinkje geeft aan of je kijkt naar een echt profiel van een bekend persoon of merk. Zo’n geverifieerde badge geeft de betrouwbaarheid aan van het account. Nog niet alle beroemdheden hebben zo’n ‘vinkje’ dus zijn die blauwe vinkjes wel zo betrouwbaar als zij beweren?

Op de website van Instagram staat: ‘Het is momenteel niet mogelijk om een geverifieerde badge aan te vragen of te kopen'. Het online platform Mashable ontdekte dat er illegaal wél ‘blauwe vinkjes’ gekocht kunnen worden via werknemers van het social mediaplatform. Aangezien de advertentiemarkt voor influencers enorm is op Instagram is zo’n blauw vinkje een makkelijke manier om geld te verdienen. Instagrammers zijn daarom bereid om er gemiddeld €1500(!) voor neer te leggen.

Doormiddel van een tussenpersoon, die contact heeft met een medewerker van het social mediaplatform, komt de deal tot stand. Instagram heeft inmiddels strenge gedragscodes voor medewerkers. Het verkopen van een blauw vinkje gebeurd dan ook niet zonder risico. Mensen die betrapt worden op dit soort praktijken, worden zonder pardon ontslagen.

Wij gaan er vanuit dat deze onderstaande celebs hun vinkje wel eerlijk hebben verdiend.

 

:)

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner) op

 

Sunday 😄 #TheBlondeSaladGoesToNewYork

Een bericht gedeeld door Chiara Ferragni (@chiaraferragni) op

 

I love my hometown 💙 sad to leave it for a month but super stoked for September and all it's fashion adventures 🦋

Een bericht gedeeld door XENIA VAN DER WOODSEN (@xeniaoverdose) op

 

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw) op

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top