Fashion

5 trends uit 2005 waar anno 2017 niemand meer op zit te wachten

Als je nu terugkijkt op de looks van vroeger, moeten we allemaal stiekem wel een beetje lachen. Soms leek het wel alsof ieder modemeisje destijds maar wat uit de kast greep zonder te kijken of de kleding wel zou matchen. Natuurlijk waren lang niet alle modecreaties van toen zo erg, maar we zouden deze trends uit 2005 liever niet herbeleven. 

Zelf zijn we ook schuldig als het gaat om het meedoen aan de trends van toen, maar natuurlijk zullen we de outfits van onze favo celebs uit die tijd nooit vergeten. Wij hebben de meest tenenkrommende trends van 2005 voor je op een rijtje gezet.

Spekhaar
De verlangens naar deze haarkleur herinneren we ons allemaal nog goed. Twaalf jaar geleden wilden we niets liever dan pronken met hetzelfde kapsel als Kelly Clarkson. Het is een soort combinatie tussen duo penotti, spekkoek en een zebra. Toch wilden we het allemaal vroeger dolgraag hebben. 

De drie-kwartsbroek 
We rollen de pijpen van onze broek nu wel op tot hoog water, maar de drie-kwartsbroek is toch echt iets té hoog. Doen we dus niet weer. 

Jurken over broeken
Meestal was het een hippie-inspired, fladderende jurk die over de spijkerbroek heen werd gedragen. Waarom? Geen idee. Pluspunten als de broekspijpen uitlopend waren. 

De stropdas als riem
Twaalf jaar geleden was het de trend van het moment om accessoires voor het lichaam op heel andere manieren te gebruiken. Zo was het helemaal hip om met een felgekleurde stropdas nonchalant de heupen te sieren. 

Cargobroeken
Ja, helaas. Deze broeken waren alles behalve modebewust en zullen we nu dus niet meer zo snel dragen. Toch kunnen we ons nog veel artiesten goed herinneren die zich in dit soort broeken hezen. Het was dan ook extra cool als je de broekspijpen eraf kon ritsen. Beelden: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top