Health

Waarom mondtape helpt tegen vermoeidheid

Waarom mondtape helpt tegen vermoeidheid

Je hebt er vast wel eens van gehoord: mondtape. Veel mensen zijn er tegenwoordig helemaal fan van, aangezien er een heleboel voordelen zitten aan het gebruiken van mondtape. Eén van deze voordelen is dat het zou helpen tegen vermoeidheid. We leggen je precies uit hoe dat werkt. Lees gauw verder!

Lees ook: In je gym era? Dit zijn dingen die je moet weten over creatine

Mondtape tegen vermoeidheid

Als je vaak vermoeid bent, kunnen daar natuurlijk verschillende oorzaken achter zitten. Stress, slecht eten, te weinig drinken, noem het maar op. Vaak vergeet men de meest voor de hand liggende oorzaak achter vermoeidheid: slaap je wel goed genoeg?

Heb je vaak te maken met erge vermoeidheid, dan kan het een idee zijn om een keertje mondtape (of gewoon een pleister uit de verbanddoos) te gebruiken. Dit zou namelijk helpen bij het verbeteren van je nachtrust.

Beter ademen

Overdag is het voor de meeste mensen normaal om via de neus te ademen. 's Nachts verlies je daar snel controle over en adem je al snel via je mond (wat erg vermoeiend is voor je lichaam). Met een stukje mondtape of pleister word je eigenlijk geforceerd om via je neus te ademen. En dat resulteert in een aantal gezondheidsvoordelen.

Je bloeddruk zou er namelijk van omlaag gaan, je hebt een betere nachtrust en het kan je spanningen en angsten verminderen. Ook helpt het tegen verkoudheden en zul je minder last hebben van snurken. Misschien ook aan te raden aan je partner?

Nadelen

Elk voordeel heeft z'n nadeel, dat weten we allemaal. Bij de een zal mondtape wel werken voor een betere nachtrust, maar bij de ander kan het juist averechts werken. Misschien vind je het juist helemaal niet fijn om met een stuk tape op je mond te slapen word je er juist onrustig van.

In zulke gevallen kun je het beter gewoon eens uitproberen. Werkt het, dan werkt het. Werkt het niet, dan werkt het niet. Zo simpel is het. Slaap lekker!

Lees ook: Dit is waarom jij een ochtendroutine moet beginnen

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top