Health

4x tips voor de eerste keer naar de sportschool

4x tips voor de eerste keer naar de sportschool

In Nederland brengt meer dan de helft van de inwoners wel eens een bezoekje aan de sportschool. Je versterkt er je spieren of bouwt je conditie op. Het is ook goed voor je mindset. Voor veel mensen is de drempel om te starten met fitness te groot. Social media helpt ook niet met het verkleinen van deze drempel. Op TikTok en Instagram gaan er genoeg video’s rond over nieuwelingen belachelijk maken, fatshaming en ga zo maar door. Wij doen tóch een poging om de drempel te verlagen, zodat jij die eerste stap durft te zetten.

Voorbereiding is key

Zorg ervoor dat je voorbereid begint aan je nieuwe hobby. Pak je waterfles, trek de juiste outfits aan en bedenk wat je wil bereiken met het sporten. Wil je grote spieren kweken of juist een gezond gewicht behouden? Heb dit globaal op een rijtje voordat je de sportschool binnenloopt. Als jij niet weet wat je wil, kan een ander je ook niet helpen.

Vraag de eerste keer om hulp

De werknemers zijn er niet voor niets. Er staan veel meer mensen wél voor je klaar. Als je grofweg weet wat je wil bereiken, dan kan een medewerker jou vertellen welke apparaten daar goed voor zijn en wat ze doen voor je lichaam. Maak samen met hen een stappenplan voor de machines die jou helpen. Een personal trainer is voor velen ook een hulpmiddel. Gewoon om op te starten. Daarna snap je de routine en kun je zelf verder.

Begin simpel in de sportschool

Je hoeft niet gelijk alles te kunnen en te snappen. Begin makkelijk met bijvoorbeeld een loopband. Neem een tempo aan dat je lang vol houdt. Tijdens het lopen kijk je bijvoorbeeld rustig rond naar de rest. Kijk dan naar hoe anderen apparaten gebruiken. Afkijken is in deze situaties toegestaan.

Hou vol!

Besef wel dat je niet gelijk resultaat ziet. Het sporten bouw je op en blijf vooral volhouden om op den duur resultaat te zien. Maak plaats in je planning om te sporten en zet jezelf er toe. “Ik doe het morgen wel” is niet de juiste insteek. Hou wel in de gaten dat je ruimte maakt voor rust en herstel. Maak een motiverende muzieklijst, maak wat connecties bij de sportschool of geef jezelf een beloning (nieuw sportsetje?) om de motivatie hoog te houden.

Lees ook: 7 manieren om gezond te blijven als je nooit tijd hebt om naar de sportschool te gaan

Bron: womenshealthmag.com
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top