Haarverzorging

7x haarstijlen voor het slapengaan

7x haarstijlen voor het slapengaan

Met los haar slapen is niet altijd even fijn. Het komt in je gezicht (of in het gezicht van je partner) en het beschadigt in je slaap. Wil jij 's ochtends niet meer wakkerworden met een vogelnest op je hoofd? Dit zijn onze zeven favoriete haarstijlen voor het slapengaan.

Vlecht/invlechten

Je haar vlechten is een hele goede manier om je haar te beschermen terwijl je slaapt. Je vlecht houdt je haar bij elkaar en voorkomt hierdoor dat het de volgende ochtend enorm in de klit zit. Je vlecht je haar op verschillende manieren. Zo kan je een simpele, enkele vlecht doen, of juist twee. Je vlecht ook je haar in zodat je meer dan alleen de lengtes van je haar meeneemt in je vlecht. Door met een vlecht in te slapen, wordt je de volgende ochtend wakker met een mooie slag in je haar.

Losse knot

Een losse knot is voor veel meiden een populaire haarstijl voor tijdens het slapen, en dat snappen wij helemaal. Het is lekker makkelijk en comfortabel. Doordat je je haar niet te strak vastbindt, krijg je geen gekke bobbels in je haar en loop je ook minder risico op haarschade. Maak je haar vast met een zijden scrunchie voor ultieme bescherming.

Hoge knot

Naast de losse knot is er ook nog de hoge knot. Deze zit boven op je hoofd en zit dus nooit in de weg tijdens het slapen. Dit is de ideale haarstijl voor de meiden die op hun rug slapen. Met deze haarstijl zit je haar nooit in je gezicht tijdens het dromen. Zo slaap jij ongestoord door en zit je haar de volgende ochtend niet in de klit.

Lage staart

Voor de meiden die op hun zij slapen, is een lage staart een fijne optie. Net als de losse knot is dit een comfortabele haarstijl voor je haar. Het zit verder ook niet in de weg tijdens het slapen. Je combineert de lage staart ook met een vlecht. Maak hiervoor eerst de lage staart en vlecht deze vervolgens op jouw favoriete manier. Nu slaap je niet alleen ongestoord, je wordt ook nog eens wakker met een mooie slag in je haar.

Space buns

Hou je van een knot maar heb je nogal veel haar? Dan verdeel je je haar in twee knotten! Space buns is een super schattige haarstijl die ideaal is voor de meiden die graag hun haar uit hun gezicht houden tijdens het slapen.

Vissengraat

Is een simpele vlecht niet helemaal jouw ding? Dan ga je voor de vissengraat! Deze vlecht geeft je haar ook een mooie slag. Deze haarstijl vinden we eigenlijk te mooi om puur voor tijdens het slapen te dragen, maar hij is zeker effectief!

Overnight curls

Wil je je haar beschermen maar ook gelijk tijd besparen voor de volgende ochtend? Ga dan voor overnight curls! Dit doe je op verschillende manieren, bijvoorbeeld met sokken! De volgende ochtend wordt je wakker met prachtige krullen en hoef je dus bijna niks maar aan je haar te doen voordat je de deur uitgaat.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top