Haarverzorging

Zo krul je je haar zonder krultang

Zo krul je je haar zonder krultang

Krullend haar krijgen zonder een krultang te gebruiken lijkt onmogelijk. Dat is het niet! Er bestaan talloze manieren om dit te doen. 

Krullen zonder krultang

Wil je geen krultang gebruiken? Dan kun je voor een van deze opties gaan.

Met een stijltang

Begin met het aanbrengen van een hittebeschermende spray op je haar. Verdeel je haar in secties. Pak dan een pluk haar en klem deze bij de wortels vast. Draai de pluk om de tang heen en beweeg de stijltang langzaam naar de punten. Borstel de krul voorzichtig uit met je vingers en gebruik wat haarspray om de lok te fixeren. Goed om te weten: de richting van de draai bepaalt de richting van de krul.

Vlechten

Dit is een snelle en makkelijke manier om subtiel krullend haar te krijgen. Vlecht je lokken voordat je gaat slapen en wordt wakker met golfjes of slag. Haal de vlecht(en) los en kam voorzichtig met je vingers om de golven wat natuurlijk te maken. Breng voor extra stevigheid volumemousse aan. Voor losse golven kun je één grote vlecht maken, terwijl je voor strakkere krullen je haar in meerdere delen verdeelt en deze losjes invlecht.

Meer lezen: Haartrends die nu populair zijn

Föhnen

Zelfs met een föhn kun je krullen creëren. Breng een hittebeschermende spray aan en verdeel je haar in secties Draai telkens een pluk om je vingers of borstel. Richt de föhn op de pluk om een mooie krul te vormen. Bevestig de krul met een speldje zodat deze kan afkoelen en langer blijft zitten. Kam je haar door met je vingers en gebruik haarlak voor extra fixatie.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top