Oogmake-up

‘Watercolor tears’ is de perfecte make-up look voor feestjes deze zomer

‘Watercolor tears’ is de perfecte make-up look voor feestjes deze zomer

Ben jij nog op zoek naar een makkelijke maar opvallende make-up look om te dragen deze zomer? Wij helpen je graag! Watercolor tears zijn namelijk dé look om te dragen naar feestjes en festivals. Dit is hoe jij deze look rockt deze zomer!

Wat zijn watercolor tears?

De term watercolor tears klinkt misschien erg ingewikkeld, maar het is juist een super simpele look om te creëren. Vooral in de zomermaanden zijn felle kleuren niet uit onze make-up weg te denken. Deze trend laat dit perfect zien. Watercolor tears houdt in dat je gebruik maakt van een felle tint of kleur om een highlight toe te voegen aan je binnenste ooghoek. De look kan je zo uitgebreid of simpel houden als je zelf wil. Je kan de look combineren met een simpele ooglook, of juist met een super extravagante oogschaduw of eyeliner look.

Onze favoriete manieren om watercolor tears te dragen

De watercolor tears trend is een trend die je op ontzettend veel manieren toe kunt passen. Er zijn eigenlijk vrijwel geen regels! De keuze is reuze en daarom helpen we jou graag op weg met wat inspiratie. Dit zijn onze favoriete manieren om watercolor tears te dragen.

Subtiele highlight

Laten we beginnen met de meest simpele toepassing van deze trend. Als je de look eerst uit wil proberen of voor een subtiele look wil gaan, kun je simpelweg een glanzende oogschaduw of je highlighter aanbrengen in je binnenste ooghoek. Plaats de kleur puur en alleen op je binnenste ooghoek. Zo springt het er echt uit.

Een felle kleur

De zomer is niet compleet zonder felle kleuren! Ga voor een oranje, roze, blauw of groene highlight. Doe eens gek en ga voor neon! Ga voor een matte oogschaduw voor een retro look, of kies juist voor een oogschaduw met glans of glitter voor een extra feestelijke look.

Glitter!

Watercolor tears, maar dan glitter, wat wil een mens nog meer? Deze look is perfect om te dragen naar festivals, concerten en feestjes. Breng eerst een glitter primer aan op je binnenste ooghoek. Dep vervolgens voorzichtig de glitter op de primer. Combineer de look met een simpele ooglook om de glitter er echt uit te laten springen. Of combineer de look juist met een dramatische ooglook voor een extra opvallend effect.

Ombré watercolor tears

Waarom zou je maar een kleur dragen, als je er ook meerdere kunt dragen? Om een ombré effect te creëren, kun je een of meerdere kleuren kiezen en dan verschillende tinten hiervan op elkaar aan laten sluiten. Begin met je eerste kleur in je binnenste ooghoek en werk per kleur naar je bewegend ooglid toe. Gebruik een klein kwastje om de kleuren te blenden.

Bron: Byrdie
Beeld: NL Beeld
Deel dit artikel
Back to top