Oogmake-up

Je verwijdert je oog make-up verkeerd! Zo moet het wel

Je verwijdert je oog make-up verkeerd! Zo moet het wel

Je make-up verwijderen is een essentiële stap in je skincare routine. Je oog make-up verwijderen is ontzettend belangrijk, hiermee voorkom je irritatie en wordt je de volgende dag niet wakker als een panda. Maar er is een goede manier om je oog make-up te verwijderen, en er is een foute manier. Wij schieten te hulp en leggen uit hoe het wel moet!

Hoe het niet moet

Oog make-up verwijderen kun je met verschillende producten doen. Maar er is één specifiek product dat je beter kunt vermijden, en dat zijn make-up remover doekjes. Deze doekjes zijn vaak niet zacht genoeg om je ogen mee te reinigen. Als je ze over je ogen heen wrijft, veroorzaakt dit irritatie. Daarnaast zit er vaak parfum in deze doekjes, een ingrediënt in skincare dat van ons best verboden mag worden.  Ook zijn doekjes niet goed voor je ogen omdat ze vaak niet sterk genoeg zijn om zonder te hoeven wrijven, je make-up te verwijderen. Wrijven over je ogen is niet fijn voor je huid. De huid rondom je ogen is namelijk een stuk dunner en daardoor gevoeliger dan de rest van je gezicht. 

Daarmee maken we gelijk een bruggetje naar de tweede no go: hard wrijven. Een goede make-up remover hoort je make-up zonder een hoop gedoe te kunnen verwijderen. Hard wrijven is dus niet nodig. Door te wrijven irriteer je je huid en veroorzaak je versnelde huidveroudering, ofwel rimpels. 

Hoe het wel moet

Oké, alle negativiteit laten we weer even achter ons, om te beschrijven hoe je wel je ogen kunt reinigen. Je kunt hiervoor kiezen uit verschillende producten. Onze favorieten zijn producten die specifiek bedoeld zijn voor het verwijderen van mascara, eyeliner en oogschaduw. Denk aan een micellair water met olie of een reinigingsbalsem. Deze reiniger van Garnier is een van onze favorieten!

Als je met een vloeibare reiniger werkt, kun je deze aanbrengen op een wattenschijfje. Leg dit wattenschijfje op je oog en laat het product zijn werk doen zonder te gaan wrijven. Hierdoor krijgt het product de tijd om de make-up af te breken zodat je het straks makkelijk kunt weghalen. Na een halve minuut te hebben gewacht kun je zachtjes het wattenschijfje naar beneden bewegen. Door de beweging naar beneden te maken, in plaats van rondjes te draaien, veroorzaak je minder huidirritatie en risico op rimpels. Kijk hoeveel make-up er nog op je oog zit en bepaal of je nog een wattenschijfje nodig hebt of niet. Als je nog maar een klein beetje make-up hebt zitten, kun je dit het beste verwijderen met een wattenstaafje en je remover. 

Een reinigingsbalsem is ook een fijn product om make-up mee te verwijderen. Als je hiervoor kiest, begin je door een beetje product in je handen te nemen en dit op te warmen zodat het balsem vloeibaar wordt. Vervolgens breng je dit met zachte bewegingen aan op je oogleden en laat je dit even intrekken. Het balsem smelt als het ware je make-up weg. Pak vervolgens een schoon wattenschijfje en wrijf zachtjes de make-up van je oog. Gebruik hiervoor weer de beweging die naar beneden gaat. Als je make-up iets hardnekkiger is of als je een vettig laagje op je oog overhoudt van de reiniger, kun je het oog verder schoonmaken met water.

Vergeet na het reinigen je huid niet te verzorgen! Gebruik hiervoor een rijke oogcrème. De All About Eyes oogcrème van Clinique is zeker een aanrader.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top