Face & Sculpting

Overal highlighter: dit is waar je dit product allemaal kunt gebruiken

Overal highlighter: dit is waar je dit product allemaal kunt gebruiken

Highlighter is een product dat iedere beautylover wil in hun collectie heeft. Het hebben van een mooie gezonde glow gaat nooit uit de mode. Wil jij highlighter gebruiken maar weet je niet waar je dit het beste kunt aanbrengen? Wij zetten de highlighter hotspots voor je op een rijtje.

Jukbeenderen

De jukbeenderen zijn de meest populaire plek om highlighter aan te brengen. Wanneer je jouw gezicht draait in de zon, zal er een prachtige gloed te zien zijn op deze plekjes. We raden aan om de highlighter aan te brengen op het hoogste punt van je jukbeen en dit vervolgens naar buiten te vervagen. Je wil hierbij voorkomen dat je een grote highlighter streep krijgt. Werk dus met een kleiner kwastje en blend het product goed uit.

Neus

Je neus is naast de jukbeenderen ook een highlighter hotspot. Het puntje van je neus is een prachtige plek om een beetje glow aan te brengen. Gebruik je vinger of een klein oogschaduwkwastje om een beetje highlighter aan te brengen op het uitsterste puntje. Als je het mooi vindt, kun je ook highlighter aanbrengen op je neusbrug. Wees hiermee alleen wel voorzichtig dat dit niet te veel naar de zijkant van je neus uitwijkt, hierdoor kan je neus namelijk breder lijken.

Ogen

Op de ogen zijn er een aantal verschillende highlighter hotspots. Voor een simpele look voor iedere dag is het mooi om highlighter aan te brengen op je binnenste ooghoeken. Hierdoor vestig je meer aandacht op je ogen en lijk je gelijk een stuk wakkerder. Daarnaast kun je highlighter aanbrengen op je wenkbrauwbot. Dit geeft jouw wenkbrauwen een mooie lift. Tot slot is het bewegend ooglid ook een geschikte plek om highlighter aan te brengen, vooral als je de ogen verder naturel houdt.

Cupidoboog

Als laatste plekje op het gezicht is er nog de cupidoboog. Dit is het boogje in het midden van je bovenlip. Door hier highlighter aan te brengen, lijkt het net alsof je bovenlip een stuk voller is dan dat deze eigenlijk is. Breng je highlighter aan met je vinger of met een klein kwastje en breng het product erg dicht op de lip aan. Hoe hoger je namelijk gaat zitten, hoe meer je glow op zweet gaat lijken. En nieman is fan van een zweetsnor!

Sleutelbotjes

Make-up is voornamelijk bedoeld voor het gezicht, maar je lichaam mag er natuurlijk ook van meeprofiteren! Als je een topje aanhebt waardoor je sleutelbotjes te zien zijn, kun je deze ook highlighten. Doe je schouders naar achteren en duw je borst een beetje naar voren om je sleutelbotten beter zichtbaar te maken. Breng vervolgens een beetje highlighter aan om dit prachtige gedeelte van je lichaam wat meer op te laten vallen. Omdat je nog geen andere make-up hebt aangebracht op dit gedeelte van je lichaam, zal een poederhighlighter hoogstwaarschijnlijk niet mooi blijven zitten. Breng dus van tevoren een beetje body lotion aan of gebruik een vloeibare highlighter.

Schouders

Last but not least, zijn er de schouders! Hier highlighter aanbrengen is prachtig voor in de zomer! Hierdoor geef je ook je beach body een mooie natuurlijke glow. Dit is ook prachtig voor wanneer je jurkjes of topjes draagt die jouw schouders blootleggen. Hiervoor kun je een wat grotere kwast gebruiken aangezien je meer huid moet bedekken. Ga ook hier weer voor een vloeibaar product, of breng eerst een beetje body lotion aan zodat je poeder ergens aan kan hechten.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top