Oogmake-up

Edelsteentjes aanbrengen in je make-up look: zo doen de pro’s het

Edelsteentjes aanbrengen in je make-up look: zo doen de pro’s het

Edelsteentjes dragen we natuurlijk in de vorm van sieraden. In onze oren, om onze hals of om onze pols. Maar je kunt je make-up look ook naar een hoger niveau tillen door edelsteentjes toe te voegen. Edelsteentjes toevoegen aan je ooglook is ontzettend populair op dit moment. Bijvoorbeeld voor feestjes, concerten of festivals. Maar hoe breng je ze eigenlijk aan? Wij leggen je uit hoe de pro's het doen!

Stap #1: Breng de steentjes aan op een droge huid

Wanneer je met edelsteentjes gaat werken, is het van belang dat de huid droog is. Poeder de huid waarop je het steentje aanbrengt goed af voordat je begint met plakken. Als je net setting spray hebt gebruikt of met een vochtige spons over de huid heen bent gegaan, kun je het beste even wachten. De steentjes zullen niet goed blijven plakken op een vochtige of vettige huid. Edelsteentjes kun je op veel plekken vinden tegenwoordig. Probeer bijvoorbeeld dit Rhinestones Carousel wiel om te spelen met verschillende formaten.

Stap #2: Breng doorzichtige wimperlijm aan op het steentje

De truc op de steentjes op je gezicht te laten plakken is het gebruiken van wimperlijm. Ga voor een doorzichtige variant zodat je de lijm niet ziet zitten onder het steentje. Voor deze stap raden wij de doorzichtige lijm van Duo aan. Breng een klein beetje van de lijm aan op de platte kant van het steentje. Je hebt niet veel nodig, hoe meer lijm je gebruikt hoe langer het zal duren voordat het goed droog is.

Stap #3: Wacht tot de lijm goed plakkerig is

Wimperlijm heeft wat tijd nodig om goed plakkerig te worden. Plak dus niet direct het steentje op je gezicht nadat je de wimperlijm hebt aangebracht. Breng bijvoorbeeld eerst lijm aan op je eerste paar steentjes en breng ze daarna een voor een aan. Hierdoor geef je de lijm de tijd om goed plakkerig te worden. Lees de verpakking van de wimperlijm goed voor eventuele instructies. Hier staat hoe lang je moet wachten voordat je kunt gaan plakken.

Stap #4: Breng het steentje aan met een pincet

Om het steentje op precies de goede plek te plakken, kun je een pincet gebruiken. Wij raden dit setje van Brushworks aan. In dit setje zitten vier pincetten in verschillende formaten. Pak een pincet dat aansluit op het formaat steentje dat je gebruikt. Voor hele kleine steentjes werkt een erg klein pincet het beste. Hierdoor heb je meer controle over waar het steentje terecht komt. Pak het steentje op met het pincet en breng het steentje voorzichtig aan op je gezicht.

Stap #5: Druk het steentje aan met je vinger

Zodra het steentje op zijn plek zit, kun je deze nog een beetje extra aandrukken met je vinger. Druk zachtjes op het steentje om ervoor te zorgen dat deze echt goed vastzit. Zorg ervoor dat je vingers droog zijn terwijl je dit doet, anders kun je de edelsteen per ongeluk eraf trekken. Hou je vinger op het steentje totdat je zeker weet dat deze goed vastzit. Wanneer dit zo is, kun je het proces herhalen met de andere steentjes totdat je look voltooid is!

Verwijderen

Aan het einde van de avond moet je de steentjes weer verwijderen. Er is een correcte manier om dit te doen. Gebruik hiervoor een make-up remover op oliebasis. Breng dit aan op een wattenstaafje en gebruik deze om het steentje er als het ware af te weken. Probeer niet aan de steentjes te trekken, dit kan namelijk schade aan je huid veroorzaken, zeker als het rondom je ogen is. Zodra het steentje los is gekomen, kun je deze schoonmaken met make-up remover en water en kun je ze eventueel hergebruiken voor je volgende feestje of festival!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top