Oogmake-up

Douyin make-up style is de way to go voor een popachtige look

Douyin make-up style is de way to go voor een popachtige look

De Douyin make-up style laat je gezicht er zacht, vriendelijk en schattig uit zien. Het is even wat anders dan de klassieke smokey eye. De trend begon in China en is inmiddels door verschillende landen opgepakt. Op TikTok zie je veel video inspiratie over de Douyin make-up style voor een popachtige look.

Viral make-up look

De make-up style is oorspronkelijk genoemd naar de Chinese app 'Douyin.' Daar ging de look al snel viraal: je zag duidelijk dat de stijl is gefocust op glinsterende ogen, roze wangen en zachte lippen. Je moet gelijk aan een pop denken als je de make-up ziet. Omdat de Douyin make-up zo sprankelend en uniek er uitziet, is de make-up look razend snel opgepakt door TikTokkers over heel de wereld. Het is een echte trend geworden.

Douyin make-up: een popachtige look

Douyin make-up is echt een stijl en geen techniek. Natuurlijk heb je hier en daar wel een aantal tricks om de make-up beter aan te brengen, maar het gaat hier echt om een specifieke, uitgesproken look. De make-up style is te zien met, maar ook zonder eyeliner. De wimpers spelen ook een belangrijke rol. Die maken je oog make-up echt af. Voordat je aan de wimpers begint, is het belangrijk om naast de basis (foundation en concealer) wat glitters in huis te hebben. Denk aan een oogpalet met zilveren, roze of gouden glitters. Ook is een zachte kleur blush niet te missen. Welke glitters of kleur je precies kiest, maakt niet zo heel veel uit. Je bent hier helemaal vrij in. Dat is zo leuk aan de popachtige Douyin make-up. Experimenteren, uitproberen en vooral genieten van het resultaat.

Zo ga je te werk

1. Gebruik een foundation en concealer die je huid een glowy finish geeft.

2. Probeer het zo natuurlijk mogelijk te houden. Het blijft een minimalistische make-up look met de focus op je ogen.

3. Ga voor natural eyebrows. Kleur je wenkbrauwen lekker licht in voor een popachtige look.

4. Kies een oogschaduw die jij het leukst vindt. Dit kan roze of bruin zijn bijvoorbeeld. Vergeet niet je glitters te matchen. Dit is de 'eind laag' boven op je oogschaduw kleur.

5. Teken een lijntje met de eyeliner (als je dit wilt). Het geeft je ogen een extra 'wow' effect.

6. Maak eventueel de lijn onder je oog iets opvallender. Als je lacht, ontstaat er waarschijnlijk een lijn onder je ogen. Als je op die plek een subtiel lijntje tekent, accentueert dit je ogen nog meer. Vergeet niet om boven de lijn het op te vullen met wat glitters als je voor deze stap kiest.

7. Gebruik mascara op je bovenste en onderste wimpers.

8. Plaats wat blush op de wangen.

9. Kies een natuurlijke kleur voor je lippen. En je Douyin make-up style voor een popachtige look is ready!

 

@gllynicole The nose highlights are my fave part #douyinmakeup #makeupphilippines #naturaleobmps #fyp ♬ Gee - Girls' Generation
@bbyl1ng back again with the whack tutorials :)) #douyinmakeup #liptrends #makeup ♬ but it just hurts - renny

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top