Oogmake-up

Magnetische eyeliner: dit is alles wat je erover moet weten

Magnetische eyeliner: dit is alles wat je erover moet weten

Nepwimpers aanbrengen is een van de moeilijkste stappen in je make-up routine. Je moet de lijm op de juiste manier aanbrengen en laten drogen. Vervolgens moet je de wimpers in één keer goed opplakken en loop je het risico dat ze loslaten gedurende de dag. Voor iedereen die traditionele wimperlijm zat is, lijkt er een oplossing: magnetische eyeliner. Maar is dit wel veilig en werkt het daadwerkelijk? Wij zetten de feiten voor je op een rijtje.

Wat is magnetische eyeliner?

Magnetische eyeliner is net als iedere andere eyeliner, alleen heeft deze een magnetische werking. Het doel van deze eyeliner is om wimperlijm te vervangen. De eyeliner bevat het ingrediënt ijzeroxide, wat zorgt voor de magnetische werking. Dit product hoor je te gebruiken in combinatie met magnetische nepwimpers. Deze wimpers bevatten hele kleine magneetjes die zich hechten aan de magnetische eyeliner. Hierdoor hoef je dus geen lijm meer te gebruiken en kun je dus als het ware een stap overslaan. 

Zijn magnetische eyeliners en wimpers veilig?

Om hier in het kort antwoord op te geven: ja. De ingrediënten in traditionele wimperlijm zijn vaak irriterend voor de huid. De ijzeroxide in de magnetische wimpers, komt vaak voor in andere cosmetica, waaronder zonnebrand. Toch is het verstandig om de magnetische wimpers niet dagelijks te dragen. Iedere soort nepwimpers is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Je ogen zijn erg gevoelig voor infecties, en dus is het verstandig om de nepwimpers de bewaren voor speciale gelegenheden.

Daarnaast zijn sommige mensen allergisch voor ijzeroxide. Daarom is het verstandig om eerst een 'patch test' te doen. Dit doe je door het product eerst op de binnenkant van je pols aan te brengen en te kijken of je huid erop reageert. Als dit niet gebeurt binnen 24 uur, is het product veilig om op je ogen te gebruiken. Mocht je toch last krijgen van irritatie of een branderig gevoel, verwijder het product dan meteen en gebruik het niet opnieuw. Mocht je gevoelige en/of droge ogen hebben, dan is het misschien zelfs verstandig om het product helemaal niet te proberen.

Zo gebruik je magnetische eyeliner

Breng de eyeliner aan zoals je ook met normale eyeliner zou doen. Breng het alleen aan op je bovenste wimperrand, nooit in de waterlijn. Laat het product vervolgens twee tot drie minuten drogen, bij voorkeur met je ogen dicht. Hierna kun je de wimpers met gemak op je ogen plaatsen.

De wimpers zijn makkelijk te verwijderen door ze simpelweg voorzichtig van je oog af te trekken. Begin bij de buitenste ooghoek en werk naar de binnenste ooghoek toe. De eyeliner kun je het beste verwijderen met een reiniger op oliebasis. Probeer bijvoorbeeld dit reinigingsbalsem van Clinique.

Mocht jij nu enthousiast zijn geworden over de magnetische wimpers, dan zijn er verschillende merken die je uit kunt proberen. Denk bijvoorbeeld aan deze magnetische wimperset van Lola's Lashes. Of ga voor deze wimpers van Ardell voor een meer budgetproof optie.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top