Lifestyle

Dit zijn de 5 leukste soorten honden die je wél kunt nemen als je allergisch bent

Dit zijn de 5 leukste soorten honden die je wél kunt nemen als je allergisch bent

Ben jij allergisch voor honden maar wil je er heel graag één? Of is jouw vriend/man/kind allergisch maar wil de rest van het gezin niets liever dan zo'n leuke viervoeter? Niet getreurd! Er zijn tegenwoordig erg veel rassen die geen haaruitval hebben of hypoallergenen honden.

Say what? Hypoalergene honden? Yep, dit zijn honden die ideaal zijn voor mensen die last hebben van allergieën, want deze honden veroorzaken minder allergie. Deze honden verliezen namelijk weinig tot geen haren, maar dit is nog niet alles want honden verliezen altijd haren, dat is niet te voorkomen. Maar de haren die deze honden verliezen, zitten niet zo vol met allergenen die een allergische reactie veroorzaken.

Helaas bestaan er geen honden die 100% hypoallergeen zijn, maar bepaalde voeding kan ook goed helpen. Wij vertellen je welke rassen je wél kunt nemen als je een allergie hebt, lees je mee? 

Kerry Blue Terrier 

Deze hond heeft een prachtige donkere vacht. De vacht van de terrier heeft de eerste achttien maanden een zwarte of bruine gloed en verandert daarna in een soort blauwe kleur. De vacht is mega zacht en heeft prachtige golvende krullen. En extra fijn: deze haren vallen dus niet uit! Of althans, veel minder dan andere rassen, super fijn voor mensen met een allergie dus! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KERRY•BLUE•TERRIERS (@kerry_blue_terriers) op

Soft Coated Wheaten Terrier

Houd je niet zo van een donkere vacht? Dan is de Soft Coated Wheaten Terrier meer iets voor jou! En kijk dat lieve koppie nou. Dit ras heeft prachtig golvende gouden lokken die wederom niet erg uitvallen. En nog leuker: dit ras heeft een super schattige pony. Deze mooie lokken en pony hebben echter wel veel verzorging nodig en deze dieren moeten (bijna) elke dag gekamd te worden. 

Portugese waterhond 

Is het niet mega schattig, die witte vlekjes? Van de twee terriers (die afkomstig zijn uit Ierland) gaan we naar een viervoeter met een Portugese afkomst. Portugese Waterhonden werden van oorsprong gebruikt om vissen in het net te drijven, en kapotte netten en visgerei dat overboord viel, op te halen. Vandaar de naam. Dit ras bestaat in verschillende kleuren namelijk wit, zwart en bruin. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Trimsalon Green Groomer 🐶 (@trimsalon.greengroomer) op

Ierse Waterspaniël

En van Portugal, gaan we weer terug naar Ierland met de Ierse Waterspaniël. Wow moet je die gave krullen zien, daar word je bijna jaloers op! En even better: deze haren vallen tevens niet uit. Dat is toch bijna niet voor te stellen met die bos krullen?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Iris - Dierenfotograaf (@irisvvelzen) op

Maltezer 

Houd je meer van wat kleinere hondjes? Dan is de Maltezer perfect geschikt! Dit schattige beestje met witte vacht is een enorme vrolijkerd en straalt dit ook uit. De vacht is zijdezacht dus heerlijk om mee te knuffelen. Daarnaast kun je bij dit ras zelf kiezen of je de haren liever wat langer houdt, of in een kortere coupe laat knippen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bobbie de maltezer🐶 (@bobbie.demaltezer) op

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top