Lifestyle

4X tips om langer te genieten van geurstokjes

4X tips om langer te genieten van geurstokjes

Geurstokjes, ze laten je huis heerlijk ruiken. Maar dat is vaak van korte duur, en daarom hebben wij een aantal tips om er langer van te genieten.

Langer genieten van geurstokjes

Het is zonde om om de twee weken nieuwe geurstokjes te moeten kopen, zeker omdat ze niet goedkoop zijn. Wil je langer van de stokjes kunnen genieten? Let dan op de volgende dingen.

1. Omdraaien

Merk je dat de stokjes de geur helemaal hebben geabosrbeerd? Dan kun je ze misschien beter eerst even omdraaien, zodat de andere kant van de stokjes de vloeistof ook kunnen absorberen. Zo komt de geur opnieuw vrij en kun je er nog langer van genieten.

2. Paar per keer

Meestal krijg je een hele bundel stokjes om in de fles te doen. Maar je hoeft ze niet allemaal in één keer te gebruiken wanneer je de verpakking geopend hebt. Hoe meer stokjes je gebruikt, hoe meer geuren er verspreid worden in de ruimte en hoe sneller de olie geabsorbeerd wordt. In een kleine ruimte kan dat soms al snel overwelmend voelen. Gebruik daarom wat minder van de geurstokjes om zo langer met de geur te kunnen doen.

3. Niet alles gebruiken

Er is altijd een moment dat de stokjes écht geen geur meer afgeven, en dat kan gebeuren. Daarom is het handig dat je altijd een aantal stokjes achter de hand houdt: ongeveer de helft van het pakketje stop je er de eerste keer nog niet in. Vervang de oude stokjes met de nieuwe, en je kunt nog veel langer profijt hebben van de geuren.

4. De juiste plek

Let goed op waar je de geurstokjes in je huis neerzet: ze staan misschien heel mooi op de vensterbank, maar dit is niet altijd de beste optie om de stokjes tentoon te stellen. De stokjes kunnen namelijk door de warmte sneller uitdrogen, en ook de vloeistof kan hierdoor sneller verdampen. En niet aleen de warmte van de verwarming werkt tegen, maar ook direct zonlicht of veel tocht in huis. Zet ze daarom ook niet bij een deuropening of naast een raam. Goede plekken waar je je geurstokjes kwijt kunt zijn dan bijvoorbeeld in de hal, keuken, badkamer, slaapkamer of alle andere plekken waar geen direct zonlicht binnenkomt, maar waar je wel vaak langsloopt.

Deel dit artikel
Back to top