Lifestyle

Dit zegt je favoriete kleur over je persoonlijkheid

Dit zegt je favoriete kleur over je persoonlijkheid

De één laat hun favoriete kleur subtiel terugkomen in het interieur, de ander hangt hun hele kledingkast ermee vol. Wat je lievelingskleur ook is: je favoriete kleur vertelt iets over je persoonlijkheid.

Wat dat is, hebben wij voor je uitgezocht.

Blauw

Is jouw lievelingskleur blauw? Dan ben je niet de enige: deze kleur is namelijk het populairst als lievelingskleur. Dit komt mogelijk door de (onbewuste) associatie met lucht en water, wat een kalemerend gevoel geeft. Deze mensen zijn over het algemeen heel empathisch, eerlijk, betrouwebaar en goede probleemoplossers. Lichtblauw betekent dat je makkelijk bent in de omgang en rust uitstraalt, en hemelsblauw staat voor vrijheid van geest en optimisme. Turquoise betekent dat je graag uniek wilt zijn en je focust op je uitstraling. Mensen waarvan de lievelingskleur kobalt- of donkerblauw is, zijn vaak levendige en energieke personen. Een minder fijne eigenschap van de kleur blauw is dat je veel kan piekeren en onzeker kan zijn.

Oranje

Je bent er dol op of je hebt er een gruwelijke hekel aan: oranje. Als dit je favoriete kleur is, ben je avontuurlijk, spontaan, vriendelijk en toegankelijk. Dit kan er ook voor zorgen dat je minder doordacht en daardoor inconsequent bent, waardoor iemand je als minder betrouwbaar kan zien. Met sinaasappeloranje zit je vol levenslust, en donkerder oranje betekent dat je nuchter en betrouwbaar overkomt. Is koraaloranje jouw favoriet? Dan ben je creatief en artistiek ingesteld.

Paars

Met paars als favoriete kleur sta je levendig en krachtig in het leven. Je durft gemakkelijk keuzes te maken enb bent niet bang om jezelf te zijn. Je leeft graag in je eigen wereld, waar je je artistieke kunsten en spirituele kant kunt laten zien. Houd je van lila, dan ben je gevoelig en kun je goed naar andere luisteren. Liever donkerpaars? Dat wil zeggen dat je verfijnd bent en goed kunt doseren. Liefhebbers van paars zijn over het algemeen gevoelige en creatieve mensen met veel fantasie, al kan dat door sommigen worden gezien als zweverig en ondoordacht.

Groen

Groen wordt vaan geassocieerd met gezondheid en balans. Je straalt een bepaalde nuchterheid uit, en bent vaak productief, gedreven, intelligent en perfectionistisch. Niet elke tint groen zegt hetzelfde: houd jij meer van olijfgroen, dan wil dit zeggen dat je een fantastische bemiddelaar bent, omdat je goed naar anderen kunt luisteren. Donkergroen staat voor ambitie en doorzettingsvermogen, en mintgroen betekent dt je zachtaardig bent en niet meteen oordeelt.

Rood

Rood is de kleur van passie en schreeuwt erom gezien te worden. Als je favoriete kleur felrood is, straal je van zelfvertrouwen en barst je van ambitie. Als je meer houdt van aards rood, dan houd je meer van traditie en stabiliteit. Toch wordt deze kleur soms geassocieerd met agressie, waardoor je soms feller over kunt komen dan de bedoeling is.

Geel

Geel staat voor licht en geluk, en liefhebbers van geel laten de kleur het liefst overal terugkomen. Deze kleur geeft je humeur een boost en als je je hierdoor aangetrokkeb voelt, heb je een fantasierijk denkvermogen. Ben je fan van goudgeel? Dit betekent dat je intelligent bent en neugt naar luxe en comfort. Mensen die meer houden van lichtgeel houden meer van rust en stralen kalmte uit.

Roze

Jij zegt war het op staat en komt voorjezelf op, altijd op zoek naar de waarheid. Ook gaat roze hand in hand met romatiek, en de mensen waarvan roze hun favoriete kleur is zijn dan ook erg romantisch ingesteld. Ook ben je jeugdig en zitt je vol ideeën. Fans van donkerroze neigen naar meer elegantie en romantiek, terwijl liefhebbers van felroze vol met energie zitten en graag op avontuur gaan.

 

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top