Lifestyle

Maakt geld écht gelukkig?

Maakt geld écht gelukkig?

Maakt geld écht gelukkig? Ja, maar tot een bepaald jaarinkomen, werd ooit onderzocht. Nu blijkt dat je toch maar beter een goed gevulde spaarrekening kunt hebben, afhankelijk van hoe je in je vel zit.

Een jaarlijks inkomen van 70.000 euro zou je gelukkiger maken, mocht je het je afvragen in 2010. Daarna zou je er geen spat meer op vooruit gaan. Jarenlang werd deze conclusie als feit beschouwd, maar nu blijkt het toch even iets anders in elkaar te steken.

Geluksgrens

Er is lang niet altijd een 'geluksgrens' als het om geld gaat. Of je gelukkiger wordt van meer geld, hangt af van je emotionele welzijn. Bern je ongelukkig, dan zul je je gelukkiger voelen met een jaarinkomen tot rond de 90.000 euro. Daarna stopt het volgens onderzoekers; als je rijk bent en tegelijkertijd doodongelukkig, zal dat geld je niet meer kunnen helpen.

Gelukkig of ongelukkig

Voor de middengroep en degenen die zichzelf al heel gelukkig prijzen, geldt volgens dezelfde onderzoekers geen bovengrens: zij worden zeker gelukkiger van meer geld, óók als dat veel meer dan 90.000 euro per jaar is. De conclusie is dus dat er een meerderheid aan gelukkige mensen is, dat nog veel gelukkiger wordt van meer geld. Een ongelukkige minderheid bereikt een grens, tenzij dexe mindsert verandert.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top