Lifestyle

5 x tips om je maandagochtend goed te beginnen

5 x tips om je maandagochtend goed te beginnen

Maandag wordt vaak als de ergste dag van de week gezien maar waarom eigenlijk? De enige reden die wij kunnen bedenken is dat het de eerste dag van de werkweek is. Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat maandag één van onze favoriete dagen wordt of dat we op zijn minst niet meer tegen deze dag opzien?

Hieronder geven wij tips om je maandagochtend goed te beginnen zodat je de dag positief begint en hem weer met een glimlach eindigt.

Plan je maandagochtend op vrijdag

Door een planning te maken over hoe jouw maandag eruit komt te zien, creëer je een hoop rust in je hoofd. Een takenlijstje maken, wordt gezien als iets rustgevends en tegelijkertijd zorg je ervoor dat je ’s nachts niet ligt te malen over wat je allemaal nog moet doen die dag. Daarnaast kun je ervoor kiezen om verschillende tijdsbestekken aan je taken toe te voegen. Dit kan zorgen voor extra rust in je hoofd omdat je zo precies weet welke taken je wanneer gaat uitvoeren.

Ga zondagavond actief bewegen

Veel mensen hebben rond de zondagmiddag angst voor de maandag die zal komen. Door rond het einde van de zondagmiddag (of in de avond) actief te bewegen, biedt je jezelf genoeg afleiding om over deze drempel heen te komen. Lichaamsbeweging kan namelijk goed helpen bij het wegnemen van je angsten. Daarnaast helpt jezelf tegenpraten juist averechts. Dus probeer dat vooral niet te doen! Luister naar je lichaam en probeer stress te voorkomen door jezelf af te leiden met bewegingsoefeningen. Let daarbij goed op je ademhaling zodat je goed kan ontspannen. Dit zal je helpen om de zondagavond goed af te sluiten en je maandagochtend goed te beginnen.

Maak zondagavond niet te druk voor jezelf

Wij mensen zijn echte ‘sociale dieren’. Het liefst zien we onze vrienden iedere week en drinken we gezellig een paar drankjes met ze. Probeer de volgende keer, als je merkt dat je opziet tegen de maandagochtend, een rustig avondje voor jezelf in te plannen. Spreek eens een keer niet met vrienden af en lees een heerlijk boek of ga uitgebreid koken met je partner. Je hoeft natuurlijk niet het volledige contact met mensen op te zeggen, maar probeer eens wat meer de rust op te zoeken en kijk voor jezelf aan hoe dat bevalt.

Sta maandagochtend vroeg op

Je zal misschien denken; vroeg opstaan kan mijn maandagochtend toch niet beter maken? Je denkt dat dit niet zo is, maar vooral wanneer je normaal gesproken wat later uit bed komt, doe jij er juist goed aan om een keer wél vroeg op te staan. Als ga je er maar 30 minuten eerder uit dan je normaal gesproken doet, dit kan er al voor zorgen dat je een stuk lekkerder in je vel gaat zitten. Je merkt namelijk dat wanneer je vroeg opstaat, je een stuk meer uit je dag kunt halen en een stuk fitter en productiever zal beginnen.

Kleed jezelf mooi aan

Dit zal er niet meteen voor zorgen dat je maandagochtend er pico bello uitziet, maar het kan wél een hele hoop schelen! Wanneer jij jezelf even opdoft en mooie kleding aantrekt, kan dit ervoor zorgen dat jij jouw ochtend een stuk beter begint. Vooral wanneer jij op zondagavond je kleding alvast klaarlegt voor de volgende dag, kan dit jou meer zin geven om te stralen in de uitgekozen items. Je hoeft nu niet in een chique jurk rond te lopen, maar kies gewoon wat leuks uit waar jij jezelf mooi en comfortabel invoelt en rock deze look! Ook wanneer je veel thuis moet werken tijdens de coronacrisis, kan het jou goed doen om jezelf compleet op te frissen. Je begint je dag in ieder geval een stuk vrolijker en positiever, dan wanneer je in jouw favoriete joggingbroek een zoommeeting bijwoont.

Beeld: Photo by bruce mars on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top