Beauty

6 x tips om een ochtendmens te worden

Heb jij last van een maandagochtend gevoel (7 keer per week). Ben je niet uit bed te slepen en bloei jij pas op als het gaat schemeren? Wij geven je 6 handige tips om een ochtendmens te worden, want iedereen kan het!

1# Vroeger naar bed
Het is moeilijk om te stoppen met surfen op het net als je een avondmens bent. Maar probeer je los te rukken van social media en ga wat vroeger slapen. Om je slaapritme aan te passen kan je ook melatonine slikken voor het slapen gaan. Dit helpt je om in slaap te vallen en je bioritme te reguleren. Dit middeltje helpt ook bijvoorbeeld bij jet lags.

2# Sta vroeg op
Probeer vroeger op te staan. Kom op gewoon doen. Wekker zetten en meteen het bed uit als hij af gaat. Geen gesnooze. Je hoeft niet meteen uren eerder op te staan. Zet hem elke dag 10 minuutjes eerder totdat je de gewenste wake-up time hebt bereikt, en het zal niet zo’n shock zijn voor je lichaam. Vroeger opstaan zorgt er ook weer voor dat je 's avonds eerder moe wordt en dus eerder kunt gaan slapen, waardoor je ’s ochtends steeds fitter bent. Snap je ‘m? Koud douchen doet by the way ook wonderen.

3# Ontbijt
We weten allemaal hoe belangrijk een goed ontbijt is en toch slaan we deze te vaak over. Bijvoorbeeld door tijdgebrek - hé hier komt het vroeger opstaan weer van te pas. Je wordt vrolijker en energieker door goed te ontbijten. Je krijgt ook later op de middag minder zin om te snacken, overal goed voor dus!

4# Vroege work-out 
Het is waarschijnlijk het laatste waar je zin in hebt in de ochtend, maar een work-out in de vroege morgen is een dag zonder zorgen. Even kort sporten en zweten heeft een enorme positieve invloed op jouw stamina en humeur. Zal het niet heerlijk zijn als jij zo’n ochtendmens wordt dat jij je hand niet omdraait voor een yogaklasje om 7 uur ’s ochtends.

5# Slaap cyclus
Zorg ervoor dat je een regelmaat hebt in je slaapcyclus. Probeer elke dag rond de zelfde tijd naar bed te gaan. Ja…ook in de weekenden. Dan maar even niet uit! Kun je je voorstellen hoeveel energie je krijgt en hoeveel leuke dingen je kunt doen op je vrije dagen als je lekker vroeg opstaat.

6# Relax voor het slapen gaan.
Laptop en telefoon weg! En ook geen tv aan voor het slapen gaan. Het kunstmatige licht van deze apparaten kunnen je brein doen laten denken dat het veel vroeger op de dag is. Gewoon weer een boek te voorschijn toveren dus of wat muziek luisteren. Dim ook het uurtje voor het slapen gaan alvast de lichten. Dit zorgt allemaal voor een diepere nachtrust.

Beeld: Thinckstock

Deel dit artikel
Back to top