Lifestyle

Door deze 6 dingen op zondag te doen begin jij de maandag met een kickstart

Door deze 6 dingen op zondag te doen begin jij de maandag met een kickstart

Zondag. Die laatste dag van je weekend waarop je niets liever wilt dan nog even optimaal relaxen. Je kunt het niet helpen, maar dan komt tóch die gedachte aan maandag en een nieuwe werkweek ineens binnen. Als er iets is wat we allemaal weten, dan is het wel dat de nieuwe week al begint met hoe we onze zondag spenderen.

Besteden we hem niet zo goed? Dan is de kans groot dan we halverwege de week nog aan het proberen zijn de schade in te halen. In dit artikel lees je onze tips om alles uit je weekend te halen. Maar benutten we hem optimaal? Dan is er geen fijnere start om een nieuwe week mee te beginnen.

Goed en fris je nieuwe week beginnen? Dat lukt je met behulp van de volgende tips. 

1. Doe aan mealprepping

Misschien niet heel verrassend in dit rijtje, maar o zo fijn wanneer eenmaal gedaan. Probeer meal-preps leuk te maken door een nieuw recept uit te kiezen en deze alvast klaar te maken voor je lunch óf als avondmaal. Er is niks fijners om je na een lange werkdag niet meer bezig te moeten houden met wat voor maaltijd je zal maken. Door dit op zondag alvast voor te bereiden, houd jij maandagavond tijd over om te sporten of lekker te relaxen. Extra handig: maak een gezonde snack voor tussendoor door een bananenbrood te bakken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dr. Hauschka NL (@drhauschkanl) op

2. Geef je haar een masker

Geef je haar net dat beetje extra liefde op zondag. Kies een masker dat past bij jouw type haar en laat het lekker lang intrekken. Vergeet niet een badmuts op te zetten en ontspan terwijl het masker zijn werk doet. Je lokken zullen je dankbaar zijn. 

3. Geef jezelf een blowout

Föhn je haar na je masker droog met een ronde föhnborstel. Spray je lokken in met een heat protector en breng je coupe in model, wat met behulp van de ronde borstel een makkie wordt. Vergeet die blowout van de salon maar, vandaag doe je het lekker zelf!

4. Trakteer je huid op een gezichtsmasker

Niet alleen je haar, ook je huid verdient wat extra aandacht aan het einde van de week. Reinig je gezicht grondig door middel van double cleanse methode en breng vervolgens je favoriete gezichtsmasker aan voor diepe reiniging en hydratatie. Op deze manier haal jij het beste uit je huid. Lees dit artikel voor tips hoe je verschillende typen gezichsmaskers het beste kunt aanbrengen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nourished (@nourishednederland) op

5. Geef jezelf een facial 

Na een gezichtsmasker kan je huid nog wel een extra oppepper gebruiken in de vorm van extra hydratatie. Om de meest glowing huid ooit te krijgen, geef jij jezelf een gezichtsmassage na het aanbrengen van je masker. Dit kun je met je vingerstoppen doen, of door gebruik te maken van een jaderoller. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Coucou Club (@thecoucouclub) op

6. Leg je outfit voor maandag alvast klaar 

Bespaar jezelf stress én tijd op maandagochtend en leg je outfit voor de volgende dag alvast klaar op zondagavond. Zo start jij de maandagochtend op je gemakje en hoef je daar lekker niet meer over na te denken! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette Friis Madsen (@_jeanettemadsen_) op

Zo, laat die nieuwe week maar beginnen! 

Beeld: pexels
Deel dit artikel
Back to top