Oogmake-up

Een vlijmscherpe wing met eyelinertape, zo gebruik je het

Een vlijmscherpe wing met eyelinertape, zo gebruik je het

Een scherpe wing zetten met eyeliner is vrij lastig. De lijn moet recht zijn en een vlijmscherpe punt hebben. Voor een beginner kan het onmogelijk lijken om deze techniek onder de knie te krijgen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen bedacht voor beautylovers zonder vaste hand: namelijk eyelinertape! Zo gebruik je het.

Stap 1:  Begin met een schoon gezicht

Voordat je aan je make-up look begint, is het goed om te weten dat je bij het gebruik van tape, beter met je ogen kunt beginnen. Als je de tape aanbrengt over foundation, loop je namelijk het risico dat de tape je make-up verpest. Dit is natuurlijk erg zonde. Begin daarom met een schoon gezicht. Wacht het liefst ook nog even met je skincare. Tape blijft namelijk niet altijd even goed plakken op een vettig gezicht. Je dagcrème kan dus beter nog even wachten.

Stap 2: Bepaal waar je eyeliner moet komen

Voordat je gaat plakken, is het handig om eerst duidelijk voor ogen te hebben waar de wing moet komen. Hiermee kun je experimenteren om te achterhalen welke look het mooist staat bij jouw ogen. De belangrijkste tip hierbij is, is dat je de lijn altijd moet laten beginnen bij je uiterste ooghoek. Laat hierbij dus geen ruimte over.

Stap 3: Plakken maar

Nu is het tijd om de tape aan te brengen. Je kunt hiervoor het beste tape gebruiken dat speciaal hiervoor bedoeld is, zoals deze huidvriendelijke tape. Houdt rekening met het feit dat je huid gevoelig is, zeker de huid rondom je ogen.  Wees dus vooral voorzichtig bij het opplakken van de tape. Let er daarnaast op dat je de huid niet straktrekt met je tape. Hierdoor komt de eyeliner er namelijk anders uit te zien wanneer je de tape verwijdert. 

Stap 4: Breng je eyeliner aan

Nu je tape erop zit, kun je de eyeliner gaan zetten. Gebruik hierbij de tape als richtlijn. Hoe lang of hoe dik je de lijn maakt is aan jou, maar door de tape wordt deze in ieder geval recht. Wanneer de wing staat, kun je deze doortrekken naar het ooglid en deze verbinden met je binnenste ooghoek. Vul vervolgens eventuele kale stukjes in en je bent klaar! Gebruik hiervoor een eyeliner waar jij goed mee overweg kan. Kies bijvoorbeeld voor een eyelinerpen met een dun puntje voor een super scherpe wing, zoals deze van Be Creative Make Up.

Stap 5: Verwijder je tape

Zodra je wing staat, kun je de eyeliner tape verwijderen. Doe dit rustig en voorzichtig. Wacht ook met de tape verwijderen totdat je eyeliner helemaal is opgedroogd. Zodra je dit hebt gedaan kun je de rest van jouw make-up look afmaken!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top