Gezichtsverzorging

Wil jij je poriën minder zichtbaar maken? Zo doe je het

Wil jij je poriën minder zichtbaar maken? Zo doe je het

Onze huid zit vol met poriën, deze heb je nodig om je huid gezond te houden. Sommige mensen hebben meer aanwezige poriën dan anderen, en daardoor zijn er een hoop methodes op het internet die jou vertellen hoe je ze kunt laten krimpen. Maar eigenlijk kan dit helemaal niet. Wel kun je op de juiste manier voor ze zorgen zodat ze kleiner lijken! Benieuwd naar hoe dat moet? Wij leggen het je uit.

Exfolieer regelmatig

Je poriën raken verstopt wanneer vuil en dode huidcellen zich hierin ophopen. Door regelmatig te exfoliëren, verwijder je overtollig vuil en kunnen je poriën functioneren zoals het hoort. Daarnaast lijken ze als ze schoon zijn een stuk kleiner. Dit komt doordat je poriën uitzetten wanneer er vuil in zit. Om je poriën zo klein mogelijk te houden, is het goed schoonhouden ervan dus een must.

Gebruik een milde reiniger

Exfoliëren is een belangrijke stap om je gezicht schoon te houden, maar een reiniger gebruiken is ook essentieel. Als je alleen maar exfolieert, vergroot je de kans op huidirritatie. Exfoliëren is namelijk best intens voor je huid en het kan je huid uitdrogen. Exfolieer daarom niet iedere dag. Gebruik wel iedere dag een milde reiniger om het dagelijkse vuil van je gezicht af te halen. Want dingen als make-up en zonnebrand kunnen ook je poriën verstoppen.

Gebruik een gezichtsmasker

Gezichtsmaskers zijn fijn om even lekker mee te ontspannen, maar ze zijn ook oprecht fijn voor je huid. Een reinigend gezichtsmasker heeft de meeste voordelen voor je poriën. Een goede diepe reiniging is af en toe een must om je huid goed gezond te houden. En als je toch lekker aan het genieten bent van je masker, maak er dan gelijk een self care momentje van!

Houd je gezicht altijd gehydrateerd

Hydratatie is altijd belangrijk. Maar als je wil dat je poriën kleiner ogen is het een must. Wanneer je huid uitgedroogd is, gaat het zelf meer talg aanmaken. Deze overtollige hoeveelheid talg kan je poriën verstoppen en leiden tot puistjes en mee-eters. Zorg er daarom altijd voor dat je huid goed gehydrateerd wordt met een fijne dag- en nachtcrème.

Blijf zoveel mogelijk van je gezicht af

Last but not least is het belangrijk om je gezicht zo veel mogelijk met rust te laten. Probeer niet aan je gezicht te zitten met je handen. Door veel aan je gezicht te zitten, duw je vuil dieper je poriën in, wat het lastiger maakt om het te verwijderen. Daarnaast kan vuil dat je aan je handen hebt zitten, de huid irriteren. Blijf ook zo veel mogelijk van je puistjes af. Ze uitknijpen kan zorgen voor blijvende schade en je kan er uiteindelijk alleen maar meer puistjes van krijgen. Handjes thuis dus!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top