Gezichtsverzorging

Met deze tips verhelp je verstopte poriën

Met deze tips verhelp je verstopte poriën

Ugh, verstopte poriën zijn ontzettend vervelend. Ze kunnen veroorzaakt worden door een ophoping van talg, zweet of vuil in je poriën. Dit is hoe jij verstopte poriën kunt verhelpen en voorkomen!

Gebruik lactic acid (melkzuur)

Melkzuur klinkt misschien een beetje gek, maar dit ingrediënt is een zeer effectieve exfoliant. Gebruik een lactic acid een aantal keer per week om je huid grondig te exfoliëren. Melkzuur is een ingrediënt dat kan irriteren als je het te vaak gebruikt of als je een gevoelige huid hebt. Doe daarom altijd eerst even een patch test op je pols om te checken of je huid tegen het product kan. Als je huid gevoelig is, kun je het beste het gebruik langzaam opbouwen. Begin bijvoorbeeld bij een keer per week en bouw langzaam op. Je hebt dit product zeker niet iedere dag nodig, als je het iedere dag gebruikt kan je huid namelijk flink uitdrogen. Om de dag is meer dan genoeg. De Lactic Acid van The Ordinary is een van onze favorieten.

Gebruik neusstrips

Heb je last van verstopte poriën op een specifieke plek op je gezicht zoals je neus of kin? Dan kunnen poriestrips een uitkomst zijn. Gebruik de strips zoals op de verpakking staat aangegeven en plak de strips nooit te dicht op de ogen. De huid onder je ogen is namelijk dunner dan de rest van je gezicht, wat het een stuk kwetsbaarder maakt. Gebruik de strips ook niet te vaak, om te voorkomen dat je je huid beschadigd. Probeer bijvoorbeeld eens deze strips van Starskin.

Gebruik een reinigend masker

Gezichtsmaskers zijn misschien wel de meest leuke producten op het gebied van skincare. Als je last hebt van verstopte poriën, zijn er een hoop maskers die je hierbij kunnen helpen. De beste opties zijn kleimaskers of maskers die een reinigende werking hebben zoals dit sheet masker van BeautyPro.

Ga voor een milde scrub

Exfloriëren is de beste manier om verstopte poriën weg te werken en om te voorkomen dat het terugkomt. Eerder hadden we het al over lactic acid. Proberen zoals deze noemen we een chemische exfoliant. Dit zijn dus exfolianten die door middel van een chemische reactie je huid exfoliëren. Als dit niet helemaal jouw ding is, kun je gaan voor een fysieke exfoliant, ofwel een scrub. Net als bij de lactic acid, is het verstandig om dit product niet te vaak te gebruiken, dit kan namelijk irritatie en uitdroging van de huid veroorzaken. Als je een scrub gebruikt is één á twee keer per week gebruiken genoeg. De Fresh Sugar Face Polish Exfoliator is een van onze favorieten.

Verstopte poriën voorkomen

Als je met deze tips je verstopte poriën hebt verholpen, dan wil je natuurlijk ook dat het wegblijft. De beste manier om dit te doen is door iedere dag je gezicht grondig te reinigen. Als je make-up draagt, is het goed om je gezicht dubbel te reinigen. Dus eerst met make-up remover en daarna met een cleanser. Gebruik vervolgens een paar keer per week een exfoliant om je poriën grondig te reinigen en om dode huidcellen te verwijderen. Als je een exfoliant in je routine hebt, zullen je poriën erg blij met je zijn!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top