Beauty

Dit zijn de make-up looks die altijd goed staan bij een little black dress

Dit zijn de make-up looks die altijd goed staan bij een little black dress

Iedere dame heeft wel een little black dress. Het is een essentieel item om te hebben omdat je het eigenlijk altijd wel kunt dragen. Het is de perfect outfit voor iedere gelegenheid. Maar wat voor make-up draag je er eigenlijk bij? Wij geven je wat inspiratie voor de beste make-up looks om te dragen bij je LBD.

Winged eyeliner

Een little black dress en winged eyeliner zijn voor elkaar gemaakt. Deze make-up look is klassiek en tijdloos, net als het zwarte jurkje. Creëer een opvallende cat eye met zwarte eyeliner of ga voor iets unieks door een gekleurde eyeliner te gebruiken. Probeer bijvoorbeeld eens de Maybelline Tattoo Liner. Je kunt deze look combineren met een nude glossy lipstick om de look helemaal af te maken.

Smokey eye

Net als de winged eyeliner, is een smokey eye een perfecte tijdloze look om te combineren met je little black dress. Je kunt gaan voor een klassieke zwarte smokey eye, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleur gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld warme bruine tinten en goud voor een meer zomerse look. 

Rode lipstick

We mogen ook de rode lipstick niet vergeten als we het hebben over de perfecte looks om te combineren met een LBD. Je kunt gaan voor een matte rode lip of juist voor een opvallende gloss gaan. Probeer bijvoorbeeld de Illamasqua Ultramatter Lipstick in de kleur Amy Red. Combineer je rode lippen met een simpele ooglook en een goed laagje mascara en alle ogen zullen ongetwijfeld op jou gericht zijn.

Een hintje kleur

We hebben het tot nu toe vooral gehad over klassieke looks die je kunt combineren met je little black dress. Maar je kunt je look natuurlijk ook op een minder conventionele manier aanpakken. Om wat meer contrast te creëren met je zwarte outfit, kun je wat meer kleur toevoegen in je make-up look. Combineer je jurkje bijvoorbeeld met blauwe oogschaduw of eyeliner. Om het hintje kleur iets subtieler aan te pakken kun je er ook voor kiezen om een gekleurde eyeliner aan te brengen in je waterlijn, of om het te gebruiken als een highlight in je binnenste ooghoek.

Zwarte lipstick

Tot slot hebben we een make-up look waar jij absoluut een statement mee gaat maken. Je kunt je little black dress namelijk ook combineren met een zwarte lipstick. Hiermee til jij het 'all black' concept naar een hoger niveau. Ga voor een matte lipstick of juist voor een gloss! Ga bijvoorbeeld voor de ELF O Face Satin Lipstick in de kleur All Night. Combineer je zwarte look met een lichtere simpele ooglook voor een beetje balans of combineer je look juist met nog meer zwart voor een nog groter statement!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top