Health

Zouden we allemaal teenspreiders moeten dragen?

Zouden we allemaal teenspreiders moeten dragen?

Teenspreiders, die kennen we allemaal wel van onze pedicures. Ze houden je tenen uit elkaar. Maar je hebt ook teenspreiders die meer gericht zijn op het permanent spreiden van de tenen. Hier zitten verschillende voordelen aan. Zouden we eigenlijk allemaal teenspreiders moeten dragen en waar zijn ze allemaal goed voor? Wij leggen het uit.

Wat zijn teenspreiders?

Teenspreiders zijn handige apparaatjes of speciale sokken die je tenen uit elkaar houden. Zie het als een soort beugel voor je tenen. Het is de bedoeling dat deze spreiders een aantal minuten per dag gedragen worden om de tenen rechter te zetten. Op Tiktok zijn teenspreiders sinds kort erg populair omdat model Ashley Graham vorige maand een foto op Instagram postte waarop ze teenspreiders droeg. Sindsdien is het een trending topic en zijn veel mensen geïnteresseerd in de voordelen van het dragen van de spreiders.

@kay.fit

*my pinned vid has more on why toe spreaders are so helpful/necessary* i got soooo excited seeing this from someone so influential!! i’ve been tryna put yall on, we love to see it 👏☺️

♬ original sound - kayli breanne (wellness)

Wat zijn de voordelen van het dragen van teenspreiders?

Het dragen van teenspreiders heeft verschillende voordelen. Zo zou het dragen ervan ervoor kunnen zorgen dat kromgetrokken tenen weer recht gaan staan. Dit kun je doen voor het uiterlijk, maar het kan ook pijn verhelpen. Heb jij bijvoorbeeld veel last van je voeten als je veel moet lopen of staan? Dan kunnen je tenen hier een oorzaak van zijn. Je tenen rechtzetten kan dit probleem mogelijk verhelpen.

Daarnaast kan het hebben van rechtere tenen goed zijn voor je balans. Je krijgt hierdoor namelijk meer stabiliteit in je voeten. Dit kan handig zijn voor tijdens het lopen, rennen of sporten. En net als met een beugel voor je tanden, zorgen teenspreiders ervoor dat het makkelijker wordt om je voeten goed te verzorgen en schoon te houden. Hierdoor krijg je minder snel last van likdoorns, eelt of eeltknobbels. Dit soort problemen worden namelijk vaak veroorzaakt doordat je tenen tegen elkaar aan schuren tijdens het lopen.

Wanneer heb je teenspreiders nodig?

Veel mensen zouden kunnen profiteren van teenspreiders, maar niet iedereen heeft ze per se nodig. Wij zouden teenspreiders adviseren als je last hebt van eeltknobbels, hamertenen, klauwtenen of overlappende tenen die zijn veroorzaakt door het dragen van te strakke schoenen. Als je pijn ervaart tijdens het lopen of staan kun je eventueel ook profiteren van teenspreiders. Je kunt teenspreiders ook gebruiken om je tenen mee te stretchen. Dit is vooral fijn als je vermoeide voeten hebt.

Als je niet zeker weet of je teenspreiders nodig hebt, hebben we een handige vuistregel. Ga staan op je blote voeten en kijk naar je tenen. Probeer je tenen te spreiden. Lukt het niet om je tenen uit elkaar te krijgen? Dan heb je waarschijnlijk teenspreiders nodig.

Bron: Bustle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top