Lifestyle

Dit kun je doen tegen koude handen en voeten

Dit kun je doen tegen koude handen en voeten

Denk je dat de winter alweer bijna voorbij is? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De koudste fase van de winter breekt nu pas aan, want vannacht gaat het zelfs tot 7 graden vriezen. Ben jij zo iemand die altijd koude handen en voeten heeft, zelfs als je 's avonds in bed met je voeten onder de dekens ligt? Dan hebben wij hieronder een aantal tips voor je (naast een muts en handschoenen dragen). Want koude handen en voeten zijn hinderlijk, al helemaal nu het buiten nog kouder gaat worden. 

Brrr! Koude handen en voeten

Het hoeft niet per se koud om je heen te zijn om koude handen en voeten te hebben. De belangrijkste oorzaak van dit probleem is een slechte doorbloeding. Bij mensen die een slechte doorbloeding hebben, bereikt het bloed de vaatjes vlak onder de huid niet meer, hierdoor voelen je handen en voeten ijskoud aan.

Wat kun je doen: 

- Warmte pleisters en zakjes

Warmte pleisters voor je voeten kun je op je sokken plakken, ideaal als je een dag veel buiten bent. De warmte zakjes voor je handen kun je ook in je handschoenen doen wanneer je gaat fietsen. Deze warmte pleisters en zakjes zijn voor een betaalbaar prijsje te verkrijgen bij de Action.

 

- Herbruikbare hand verwarmers

Deze zakjes met vloeistof worden warm als je ze in kokend water legt. De hand verwarmers kun je eigenlijk overal gebruiken en zijn herbruikbaar.

 

- Koude handen tijdens typen

Heb jij koude handen tijdens het typen achter je laptop? Er bestaan muismatten waar een warmtecompres inzit en waar je je muis in kunt doen. Ook als je geen muis gebruikt, kan het alsnog wel fijn zijn om je handen omstebeurt er in te verwarmen tijdens het typen.

 

- Laagjes dragen 

Het beste is om laagjes over elkaar te dragen, dit isoleert beter en daardoor kunnen temperatuurswisselingen minder invloed hebben om de doorstroming van je bloed.

 

- Hand- en voetmassages 

Masseer je handen en voeten als ze koud aanvoelen, hierdoor stimuleer je de doorbloeding en zullen ze weer sneller warm worden.

 

- Draag niet te strakke kleding 

Strakke jeans en strakke sokken kunnen de doorbloeding belemmeren. Hierdoor kun je het ook eerder koud krijgen.

 

- Meer bewegen

Sporten zorgt er namelijk voor dat de bloedsomloop verbetert.

 

- Gezond eten 

Het is voor je bloedsomloop belangrijk om gezond te eten, vooral met weinig zout en niet teveel koffie.

 

- Niet roken 

Roken verslechtert je doorbloeding.

 

Succes!

Deel dit artikel
Back to top